HOUT EN BOUWBOND CNV

Voordeel voor vakbondsleden orgelbouw

De orgelbouwers hebben een nieuwe cao. De cao heeft een looptijd van een jaar en geldt voor 180 werknemers. De lonen worden niet verhoogd. Wel zijn er afspraken gemaakt om werknemers op andere wijze voor kostenstijgingen te compenseren.

Werkgevers zullen meewerken aan een verzoek van de werknemer om gebruik te maken van een betaling van de vakbondscontributie via het brutoloon. Vakbondsleden hebben daarmee een belastingvoordeel.

Orgelbouwers die onder het ziekenfonds vallen en die zich bijverzekeren, ontvangen 4 euro per maand als tegemoetkoming in de kosten van die verzekering.

Voor werk-werkverkeer wordt een vergoeding gegeven van 0,34 euro per kilometer. De eerste 18 cent wordt onbelast -netto- aan de werknemer uitbetaald. De overige 16 cent wordt belast (bruto) uitbetaald aan de werknemer.

Het aantal vrije dagen dat een werknemer jaarlijks, op vrijwillige basis, mag inzetten ter aanvulling van het (pre-)pensioen wordt verhoogd van vijf naar zeven.

Werknemers van 53 jaar en ouder kunnen via de Arbodienst één maal per drie jaar een Periodiek Leeftijdsgericht onderzoek ondergaan, tenzij uit de risicoinventarisatie en -evaluatie blijkt dat dit vaker nodig is.

Voor nadere informatie:
René Lahoye (Hout- en Bouwbond CNV): 06-22 95 88 25. Ton Heijnen (FNVBouw): 06- 53 37 50 51.
Christiaan Steenbergen (VON): 06- 51 41 88 03.

Odijk, 19 mei 2004.

19 mei 04 13:45