Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 21-2004
Verkiezingen Europees Parlement op 10 juni 2004

Openingstijden stembureaus
De stembureaus zijn op 10 juni open van 7.30 uur tot 21.00 uur

Oproepingskaart
U heeft inmiddels een oproepingskaart thuisgestuurd gekregen voor de verkiezingen van het Europees Parlement op 10 juni a.s. Op deze kaart staat het adres van het stembureau waar u kunt stemmen. Vergeet deze kaart niet mee te nemen, het is het bewijs dat u mag stemmen.

Volmachtstem
Misschien bent u op 10 juni niet in staat om zelf uw stem uit te brengen. Geen nood. U kunt iemand anders een machtiging geven. Dat moet schriftelijk gebeuren. De laatste dag voor het schriftelijk aanvragen om bij volmacht te stemmen is 27 mei. Ook kunt u iemand anders vragen om voor u te stemmen. Dit is de zogenaamde volmachtstem. Op de oproepingskaart staat hoe u dit moet doen. Voorwaarde is wel dat die ander op hetzelfde stembureau moet stemmen als u. Dit kunt u controleren door de adressen van de stembureaus op uw oproepingskaarten met elkaar te vergelijken. Ook moet de `gevolmachtigde' tegelijkertijd zijn/haar stem uitbrengen.

Kiezerspas
Misschien ziet u aankomen dat u niet in staat bent om te gaan stemmen in het stembureau dat op uw oproepingskaart vermeld staat. In dat geval kunt u uw oproepingskaart omzetten in een kiezerspas. Met deze pas kunt u op elk stembureau in Nederland uw stem uitbrengen. Het aanvragen van een kiezerspas kan schriftelijk tot en met 27 mei en mondeling tot en met 4 juni op het gemeentehuis.

Afdeling Publiekszaken,
Tel. (0413)481302

Openbare raadsvergadering
De gemeenteraad vergadert op donderdag 27 mei. De vergadering begint om 19.30 uur. In deze openbare vergadering zullen de volgende punten aan de orde komen:


-opening

-spreekrecht voor burgers

-vaststelling van de agenda en trekking stemmingsnummer
-vaststelling van de notulen van de vergadering van 29 april 2004
-ingekomen stukken en mededelingen

-voorstel tot het nemen van een beslissing op de bezwaarschriften van Buurtcomité Grote Doelenlaan en M.H.M. Habraken, Grote Doelenlaan 25, alhier inzake het nemen van een voorbereidingsbesluit voor een gebied gelegen aan de Grote Doelenlaan

-voorstel inzake telefooncellen in de kleine kernen (spreekrecht mogelijk)

-voorstel met betrekking tot het nemen van een nieuwe beslissing op een planschadeverzoek Eerschotsestraat 13

-voorstel tot het vaststellen van de Notitie Welstandsbeleid (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot aanpassing verordening 213 en 213A van de Gemeentewet (spreekrecht mogelijk)

-voorstel inzake opzet en procedure kadernota 2005(spreekrecht mogelijk)

-ingekomen schriftelijke vragen.

-sluiting

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht dient dit ten minste 48 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier (tel. 0413-481257) of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor eenieder ter inzage bij de afdeling Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.
Tel. (0413)481262

Opening skatebaan
Op dinsdag 11 mei j.l. zijn in de Frederikstraat tegenover sporthal De Kienehoef de skatetoestellen geplaatst en is de skatebaan klaar voor gebruik. Op donderdag 20 mei a.s. vindt in samenwerking met het jongerenwerk van de BWI de opening plaats. Het programma ziet er als volgt uit.
14.00 uur: Officiële opening door wethouder Thijssen 14.15 uur: Demonstratie door Nobby Roth, professioneel skater 14.45 uur: After-clinic, waarbij Rooise skaters onder begeleiding van Nobby hun kunsten kunnen laten zien.
Vanaf 20.00 uur is er in O.J.C. de Werf door de skaters en het jongerenwerk een avondprogramma georganiseerd.

afdeling WIZ,
Tel. (0413)481319
Bekendmaking (apv) aanvraag evenementen
Bekendmaking ingekomen aanvragen evenementenvergunningen en overige vergunningen en ontheffingen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode

Ingekomen
In de periode van 3 mei tot en met 14 mei 2004 zijn de volgende aanvragen bij de gemeente ingekomen:


-Het verzoek om vergunning voor exploitatie van een terras voor De Gouden Leeuw op de Markt tijdens de kermis van 21 tot en met 25 augustus 2004.


-Het verzoek om vergunning van Stichting D'Istin om op zondag 27 juni 2004 van 13.00 uur tot 01.00 uur, een Cultureel Muziekfestival te organiseren op de parkeerplaats achter de eigen accommodatie aan de Hertog Hendrikstraat.


-Het verzoek om vergunning voor het organiseren van een kampioenschap op 6 juni 2004 voor politiehonden door de Politie Honden Vereniging "de Trouwe Helper", op het terrein aan de Schietbergweg tussen 08.00 uur en 18.00 uur.


-Het verzoek om vergunning voor het organiseren van de opening van het nieuwe sportpark en de kantine op 10 juli 2004 door V.V. Ollandia en K.V. Odisco, op het nieuwe sportpark "d'n Ekker" te Olland.


-Het verzoek om vergunning voor het organiseren van een buurtlunch op 4 juli 2004 door de buurtvereniging "de Ney Buurt" aan het Binneveld (huisnummers 17 tot en met 25).


-Het verzoek om toestemming om gebruik te maken van het grasveld tegenover kasteel Henkenshage op 26 juni 2004 door Turn & Gymnastiekvereniging Dioscuri '94, voor het organiseren van een spelletjesochtend voor de leden tussen 09.00 uur en 12.00 uur.


-Het verzoek om verklaring van geen bezwaar te verlenen aan de Stichting Fietsvierdaagse De Peel, om van 27 tot en met 30 juli 2004 de doorkomst van deze fietsvierdaagse door onze gemeente, te organiseren.


-Het verzoek om vergunning te verlenen aan Buurtvereniging "Broekzicht" om tijdens de ELE Rally op 5 juni 2004 vijf standplaatsen te plaatsen voor de verkoop van drank tussen 18.30 uur en 24.00 uur.


-Het verzoek om vergunning te verlenen voor het plaatsen van een tent op eigen terrein aan het Groene Woud ten behoeve van een particulier feest op 12 juni 2004.


-Het verzoek om vergunning te verlenen voor het plaatsen van 3 tenten van 5 bij 5 meter op een woonerf aan de Oranje Nassaulaan om een particulier feest te organiseren op 3 juli 2004.

Tegen voornoemde binnengekomen aanvragen evenementenvergunningen staat nog geen bezwaar open.

Bekendmaking verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) door de gemeente Sint-Oedenrode

-Vergunning is verleend aan V.V. Boskant om op donderdag 20 mei 2004 een vlooienmarkt op het parkeerterrein bij de kantine van V.V. Boskant te organiseren.


-Aan de Nederlandse Kampeerauto Club is vergunning verleend voor een informatief en educatief weekend op evenemententerrein `De Neul' voor 30 kampeerauto's van donderdag 20 mei tot en met zondag 23 mei 2004.


-Voor een terrasconcert op het Dorpsplein in Olland is op zondag 23 mei 2004 aan de Dorpsherberg i.s.m. de Ollandse Dorpskapel vergunning verleend. In het belang van de verkeersveiligheid zal het gedeelte van de Pastoor Smitsstraat ter hoogte van de Dorpsherberg, voor verkeer worden afgesloten tussen 13.00 uur en 18.00 uur. Het verkeer zal worden omgeleid via het Dorpsplein en de Schoolstraat en het Binnenveld.
Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Het indienen van een bezwaar schorst de werking van het besluit niet. Het kan zijn dat u van mening bent dat hierdoor een onaanvaardbare situatie ontstaat, die zo spoedeisend is dat op korte termijn een voorlopige voorziening moet worden getroffen. In dat geval kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank, Postbus 90125, 5200 MA te 's-Hertogenbosch schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient hierbij een afschrift van het bezwaarschrift te overleggen.Voor dit griffierecht worden afzonderlijke leges in rekening gebracht.
Dorpsplein 25, aanbouw woonhuis
Kerkdijk 13, bouw garage/berging
Grutto 6, aanbouw erker
Stompersstraat 43, aanbouw erker
Margrietstraat 1, aanbouw woonhuis
Frederikstraat 22, bouw muur
Nijnselseweg 16 b, vergroten woonhuis
Mater Lemmensstraat 27, uitbreiding verenigingsgebouw Lieshoutseweg 40, bouw opslagruimte
Heistraat 22, woningen/activiteitencentrum
Grutto 42, verbouw woonhuis
Rijtvenweg 2, uitbreiding bedrijfsruimte / kassen Oranje-Nassaulaan 89, uitbreiding woonhuis

Aanvragen sloopvergunning
Kerkdijk 13, sloop garage/berging
Sonseweg 19, sloop dak paardenstal
Hoogeind 7, sloop dak loods
Damianenweg 22, sloop woonhuis

De ingekomen aanvragen om bouw- en sloopvergunning zijn uitsluitend ter kennisgeving.
Hiertegen staat nog geen bezwaarmogelijkheid open. Verleende bouwvergunning

- Eerschotsestraat 23, verbouw schuur/bouw hondenrennen
- Den Ekker 6, bouw tuinhuis

- Den Berg 1, bouw overkapping

- Lupinestraat 25, uitbreiden woning

- Mahlerplein 4, bouw overkapping

- Margrietstraat 42, plaatsen zwembad

- Koninginnelaan 44, bouw carport

- Boskantseweg 18, uitbreiden woning

- Lieshoutseweg 76a, uitbreiden woning

- Koninginnelaan 15, bouw erker


- Nabij Rijtvenweg, aanleg drainage, egaliseren perceel en leidingen in grond t.b.v. beregening

- Nabij Rijtvenweg, aanleg drainage en egaliseren perceel
- Nabij Broekdijk 5, aanleg amfibieënpoel met beplanting t.b.v. natuurontwikkeling

- Liempdseweg 31, realiseren hemelwaterbassin

Verleende sloopvergunning

- Hazelaarstraat 62, sloop stal

Verleende gebruiksvergunning t.b.v. brandveiligheid


- Heuvel 21, inrichting in gebruik als horecagelegenheid
- Markt 30, inrichting in gebruik als bibliotheek

Verleende vrijstelling

- Schijndelseweg 34, werkkamer van woonhuis in gebruik als kantoor indienen bij Burgemeester en Wethouders.
Bouwplannen aan de Mater Lemmenstraat, Wilgenstraat en de Lieshoutseweg
de volgende bouwplannen zijn ingediend:

- plaatsen erfafscheiding aan de Mater Lemmenstraat 2
- plaatsen overkapping aan de Wilgenstraat 9
- verbouw woonhuis/bouw berging aan de Lieshoutseweg 30

De bouwplannen voldoen niet aan de ter plaatse geldende bestemmingsplannen.
Burgemeester en wethouders hebben op 17 januari 2000 de gewijzigde verruimde regeling voor het bouwen van aan- en bijgebouwen vastgesteld als beleid dat wordt gehanteerd bij het toepassen van vrijstelling volgens artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aangezien de genoemde bouwplannen voldoen aan de verruimde regeling zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

De op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 20 mei 2004 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvragen kenbaar maken.
Ollandseweg 172 ter inzage
Vastgesteld bestemmingsplan "Buitengebied 1997, 1e partiele herziening (locatie Ollandseweg 172)

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat met ingang van maandag 24 mei 2004 voor de duur van 4 weken voor iedereen in het gemeentehuis ter visie zal liggen, het op 29 april 2004 door de gemeenteraad van Sint-Oedenrode vastgestelde bestemmingsplan "Buitengebied 1997, 1e partiele herziening (locatie Ollandseweg 172)". Dit bestemmingsplan maakt de bouw van een viertal ruimte voor ruimtewoningen mogelijk op het voormalige agrarische bouwvlak aan Ollandseweg 172 te Sint-Oedenrode. Voor de exacte begrenzing van het plangebied moet het plan worden ingezien.
Bij de vaststelling van het plan heeft de raad een wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan zoals dat eerder ter visie heeft gelegen. Deze wijziging heeft betrekking op de situering van een bouwvlak van een woning aan de Schootsedijk. Voor de exacte aanpassing dient het vastgestelde plan te worden ingezien.

Tegen het vastgestelde plan kan een schriftelijke bedenking worden ingediend bij Gedeputeerde Staten, Postbus 90151, 5200 MC te 's-Hertogenbosch. Dit dient te geschieden binnen de bovengenoemde termijn van vier weken.
De bevoegdheid om een bedenking in te dienen komt toe aan:
- degene die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend inzake het ontwerp-bestemmingsplan;

- een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen. Tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijziging kan iedereen bij Gedeputeerde Staten een bedenking indienen.
Afdeling Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481359

Rectificatie concept-uitwerkingsplan `Olland, fase 2'

In de publicatie d.d. 12 mei 2004 inzake het concept-uitwerkingsplan `Olland, fase 2' staat als begindatum van de terinzagelegging abusievelijk `donderdag 12 mei 2004' vermeld. Dit moet zijn `donderdag 13 mei 2004'.
Kantoor aan de Wilgenstraat
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een verzoek is ingediend voor de vestiging van een kantoor aan huis in een gedeelte van het souterrain/kelder van het woonhuis op het perceel Wilgenstraat 1 te Sint-Oedenrode.

Het onderhavige perceel is gelegen in het geldend bestemmingsplan "Boskant". Het verzoek voldoet niet aan de voorschriften van het bestemmingsplan. Aangezien genoemd verzoek wel voldoet aan de verruimde regeling zijn burgemeester en wethouders in principe bereid op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

Ingevolge artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het verzoek met ingang van donderdag 20 mei 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het verzoek kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Een ieder heeft de mogelijkheid om binnen genoemde termijn schriftelijk zijn zienswijze kenbaar te maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481341

Schetsplan handboogvereniging aan Boskantseweg
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een schetsplan is ingediend voor de uitbreiding van de accommodatie van handboogvereniging Concordia gelegen aan Boskantseweg 77a.

Het schetsplan voldoet niet aan het bestemmingsplan "Buitengebied 1997". Op basis van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening heeft ons college de bevoegdheid om ten behoeve van de realisering van het onderhavige schetsplan vrijstelling van het bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen. Alvorens gebruik te kunnen maken van de bovengenoemde bevoegdheden, moet het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hiervoor de vereiste verklaring van geen bezwaar afgeven.

De aanvraag bouwvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van donderdag 20 mei 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481341

Hondentrimsalon aan de Azaleastraat
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een verzoek is ingediend voor de vestiging van een hondentrimsalon in de garage bij de woning gelegen aan het adres Azaleastraat 12 te Sint-Oedenrode.

Met betrekking tot het gebruik zijn burgemeester en wethouders op grond van het bepaalde in artikel 5 lid V van de bepalingen van het bestemmingsplan "Kom Nijnsel" bevoegd vrijstelling te verlenen van de voorschriften voor het uitoefenen van een aan huis gebonden beroep.

Tegen het genoemde gebruik bestaan geen bezwaren. Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid om met gebruikmaking van de genoemde vrijstellingsbevoegdheid medewerking te verlenen aan het ingediende verzoek.

Ter inzage
De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 20 mei 2004 gedurende 2 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het ontwerp-besluit kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Belanghebbenden zijn in de gelegenheid binnen genoemde termijn schriftelijk zienswijzen over het ontwerp-besluit naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481341

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:

A) het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van:


- S.T. Dingen, Krommeweg 12 te Helmond, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een paardenhouderij, gelegen aan Spierkesweg 4.


- J. Vervoort, Schootsedijk 21, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een fokvarkensbedrijf, gelegen aan voornoemd adres.

B) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:


- F. Harperink, Dreesstraat 4, in verband met het oprichten van een inrichting zoals bedoeld in het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer aan Handelsweg 17 voor het repareren van motorvoertuigen.

Ter inzage

De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 20 mei 2004 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

De onder B genoemde meldingen liggen gedurende twee weken op voornoemde wijze ter inzage.

Inbrengen bedenkingen

Tegen het onder A genoemde ontwerp-besluit kan schriftelijke gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 17 juni 2004 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken.
Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481336

Inzameling Grof Huishoudelijk Afval
vrijdag 6 juni
Op vrijdag 6 juni wordt grof huishoudelijk afval ingezameld, wanneer dit schriftelijk is aangemeld bij de firma Van Kaathoven. De kosten hiervoor bedragen e 0,185 per kilo met een minimum bedrag van e 18,15.

Als u grof afval wilt aanbieden, dient u een machtigingskaart naar Van Kaathoven BV te sturen. Deze kaart kunt u op het gemeentehuis ophalen. Dit kan elke werkdag tussen 09.00 en 12.30 uur. Uiterlijk 1 juni dient deze kaart bij Van Kaathoven binnen te zijn. Op de ophaaldag dient u er voor te zorgen dat het op te halen afval vanaf 07.30 uur duidelijk zichtbaar voor uw huis staat.

Wij wijzen er met nadruk op dat het zelf brengen van afval naar de milieustraat altijd goedkoper is dan het laten ophalen. De openingstijden van de milieustraat zijn als volgt: op werkdagen tussen 12.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Overigens bestaat ook de mogelijkheid om bruikbare spullen naar de Kringloopwinkel aan de Sluitappel 17a te brengen (na telefonische aanmelding: 0413-490950).

maandag 24 mei

- Wandelsportvereniging EJOS; oud papier wordt opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Armenhoef, Eerschot, Haverland, Centrum. De Hoef en Dommelrodeschool

woensdag 26 mei

- Basisschool De Springplank; papiercontainer bij basisschool De Springplank aan de Julianastraat van 10.00 tot 15.00 uur
- Buurtvereniging Zwijnsbergen; papiercontainer op Zwijnsbergen 3 van 10.00 tot 17.00 uur

- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Rijsingen 13 van Zwemmen tijdens Hemelvaart
donderdag 20 mei gesloten i.v.m. Hemelvaart

vrijdag 21 mei 07.30 - 08.45 uur dauwzwemmen 13.30 - 15.30 uur jeugd en volwassenen 18.45 - 20.15 uur discozwemmen
zaterdag 22 mei 13.30 - 15.30 uur jeugd en volwassenen zondag 23 mei 11.00 -13.00 uur familiezwemmen

Op donderdag, vrijdag en zaterdag worden er geen zwemlessen gegeven en ook de doelgroepactiviteiten komen te vervallen.

Zwembad de Neul
Dommelstraat 20
5492 DX SINT-OEDENRODE
telefoon (0413) 477409

Lokaal Sociaal Beleid
Burgemeester en wethouders maken hierbij bekend, dat de raad de Stimuleringsregeling Lokaal Sociaal Beleid heeft vastgesteld. De stimuleringsregeling heeft betrekking op verzoeken om subsidies of bijdragen voor initiatieven die als erg waardevol worden aangemerkt, maar niet vallen binnen het subsidiebeleid en/of waarvoor geen budget beschikbaar is. Het gaat hier om nieuwe eenmalige projecten of activiteiten op het terrein van ouderen, jeugd en/of sociaal beleid in het algemeen. Indien een verzoek past binnen de in de stimuleringsregeling opgenomen voorwaarden wordt subsidie verleend voor 50% van de organisatiekosten met een maximum van e 750,00. Voor de stimuleringsregeling is een bedrag beschikbaar gesteld van in totaal e 7.500,00.
De stimuleringsregeling en de voorwaarden liggen met ingang van 19 mei aanstaande gedurende 6 weken ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis. Verzoeken voor subsidie kunnen het gehele jaar worden ingediend bij het gemeentebestuur van Sint-Oedenrode, postbus 44, 5490 AA te Sint-Oedenrode.

Afdeling WIZ,
Tel. (0413)481293

Taxihopper vervoer voor u!

Heeft u de gratis Taxihopperpas al aangevraagd? Vanaf 1 juni 2002 rijdt Taxihopper voor iedereen in Noordoost-Brabant, dus ook in Sint﷓Oedenrode. Taxihopper heeft als belangrijk voordeel dat de chauffeur reizigers ophaalt en brengt waar zij willen. Taxihopper is vervoer voor iedereen, dus voor opa en oma die hun kleinkinderen willen bezoeken, voor wie gezellig wil uitgaan, voor de scholier om naar school te gaan, voor de zakenman met een vergadering in het centrum, voor de forens die iedere dag naar het station moet en voor de moeder die met de kinderwagen wil gaan winkelen. Taxihopper biedt een oplossing voor vervoer aan, waar reizigers ook naar toe willen, wie ze ook zijn, jong of oud, met of zonder functiebeperking. Taxihopper is toegankelijk voor rolstoel, scootermobiel, rollator en kinderwagen. Taxihopper vervoert iedereen van deur tot deur, naar een bushalte of een NS station en omgekeerd. Kortom Taxihopper is voor iedereen, makkelijk, comfortabel, betaalbaar en veilig. Indien u in het bezit bent van de Taxihopperpas reist u een stuk voordeliger.
Vraag daarom snel een Taxihopperpas aan via Taxihopper klantenservice 0900-235 66 84 (e 0,10 per minuut). Ritten kunt u bestellen via de Taxihoppercentrale: 0900-829 44 67 (e 0,10 p/min). De Taxihopper-folder ligt op het gemeentehuis voor u klaar. In deze folder vindt u informatie over waar en wanneer Taxihopper rijdt, de spelregels, hoe u een reis kunt regelen. Zie verder ook www.taxihopper.nl.
Taxihoppertarieven met ingang van 1 juni 2004
Individueel tarief Tarief in groepsverband
WVG EUR 0,43 EUR 0,22
CVV pashouders EUR 1,05 EUR 0,55
Reizigers zonder pas EUR 1,55 EUR 1,55

groepskorting
Sinds 1 januari 2004 geldt bij Taxihopper een gereduceerd tarief voor pashouders die in groepsverband reizen. Provincie en gemeenten hebben hiertoe besloten om het reizen in gezinsverband beter betaalbaar te maken en om deelname aan het maatschappelijke verkeer te stimuleren. De groepstarieven worden apart vastgesteld; er is dus geen sprake van een vast kortingspercentage op het normale tarief. Van reizen in groepsverband is sprake wanneer er twee of meer betalende reizigers op hetzelfde tijdstip willen reizen met dezelfde begin- en eindbestemming. Om voor groepskorting in aanmerking te komen moet de rit voor alle personen tegelijk worden besteld onder vermelding van de pasnummers.
Opmerkingen of klachten met betrekking tot Taxihopper Heeft u op - of aanmerkingen over Taxihopper, of wil u een klacht indienen, dan kunt u dit telefonisch of schriftelijk via Klantenservice van Taxihopper doen.
Klantenservice is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur, (0900-2356684,
e 0,10 per minuut). Schriftelijke klachten kunt u sturen naar Klantenservice Taxihopper, Antwoordnummer 142, 6500 VC, Nijmegen, onder vermelding van "klacht Taxihopper".
U kunt voor al uw reacties, dus ook voor klachten, gebruik maken van de speciaal daarvoor bestemde "klantenreactiekaarten". Klantenreactiekaarten vindt u in de taxi van Taxihopper. De kaarten liggen ook op het gemeentehuis voor u klaar.

Wij wensen u een prettig gebruik toe!

Afdeling WIZ,
Tel. (0413)481911

Nota gezondheidsbeleid 2004-2007
Burgemeester en wethouders maken hierbij bekend, dat de raad heeft vastgesteld de Regionale Nota Gezondheidsbeleid 2004-2007. Daarbij heeft het gemeentebestuur besloten voor de komende vier jaar aan de volgende prioriteiten uitwerking te geven:
- Bestrijden van vermijdbare gezondheidsrisico's door het bevorderen van een gezonde leefstijl (aandachtspunten: roken, alcoholgebruik, overgewicht, voeding en bewegen);

- Voorkomen en terugdringen van psychosociale problematiek (specifieke aandachtpunten: eenzaamheid en psychosociale problematiek bij jonge vrouwen);

- Voorkomen en terugdringen van problemen bij de opvoeding;
- Bevorderen van bereikbaarheid en toegankelijkheid van lokale en regionale gezondheids(zorg)voorzieningen (aandachtspunten: tandartsenzorg, ziekenhuiszorg Bernhoven en ambulancevervoer); Ter uitvoering van de Regionale Nota Gezondheidsbeleid 2004-2007 wordt een activiteitenplan opgesteld. De uitwerking van de Regionale Nota Gezondheidsbeleid 2004-2007 is afhankelijk van de vaststelling van dit activiteitenplan door de gemeenteraad.

Afdeling WIZ,
Tel. (0413)481293

Wie verdient er een Koninklijke Onderscheiding?

Wanneer iemand bijzondere verdiensten heeft en/of buitengewone prestaties verricht voor de gemeenschap kan hij/zij in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Vindt u dat iemand in uw omgeving een Koninklijke Onderscheiding verdient, dan geldt daarvoor wel een aantal spelregels. Zo dienen aanvragen voor de Algemene Gelegenheid in 2005 (de zogenaamde "lintjesregen" met Koninginnedag) al vóór 11 juli 2004 binnen te zijn bij de gemeente.

De procedure
Bij het aanvragen voor een onderscheiding komt nogal wat kijken. Er moet veel informatie worden opgevraagd, nagetrokken en/of geverifieerd worden. Dat kost veel tijd. En is zo'n aanvraag gereed, dan wordt die door de burgemeester met zijn advies gestuurd naar de Commissaris der Koningin, die daar ook een advies over geeft. Vervolgens gaan aanvragen/adviezen van de burgemeester en van de Commissaris van de Koningin naar het Kapittel in Den Haag. Via het Kapittel komt uiteindelijk een definitief voorstel terecht bij de Minister, waarna, na goedkeuring door de Minister, het Koninklijk Besluit tot benoeming valt.
Gelet op de lengte van de procedure, is het noodzakelijk dat de volledige aanvragen voor de Algemene Gelegenheid 2005, uiterlijk 11 juli 2004 binnen zijn bij de gemeente. Bij een bijzondere gelegenheid (een uitreiking gedurende het jaar) dient rekening gehouden te worden met een aanvraagtermijn van ongeveer 6 maanden.

Meer informatie
Iedereen kan een Koninklijke Onderscheiding aanvragen. Wilt u iemand voordragen of meer informatie hebben over de wijze waarop een Koninklijke Onderscheiding tot stand komt? Neemt u dan contact op met de medewerkster Kabinet, mevrouw M. Pijnenborg, tel. 0413 - 481207. Zij zal met u de hele procedure doornemen en zal u helpen bij het indienen van de aanvraag.
zorgvuldig en vertrouwelijk
Met nadruk wordt erop gewezen, dat het indienen van een aanvraag niet automatisch betekent dat een Koninklijke Onderscheiding ook wordt toegekend. Van groot belang is het daarom ook om een dergelijk verzoek met grote zorgvuldigheid en zeer vertrouwelijk te behandelen. Afdeling Centrale Ondersteuning,
Tel. (0413)481207