VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone wint ICT Award 2004

Maastricht, 19 mei 2004 - Vodafone Wireless Office, het volledig draadloos kantoor, is winnaar van de ICT Award 2004. Wireless Office van Vodafone is verkozen tot beste en meest innovatieve mobiele kantoorconcept in Nederland. 'Vodafone gaat met haar visie echt een stap verder, Vodafone Wireless Office is een daadwerkelijk innovatief concept', zo oordeelde de jury gisteravond tijdens de Nationale ICT Awards 2004 uitreiking in Utrecht. Het Nationaal ICT Event is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Nederland-ICT en Stichting Media Plaza en heeft tot doel het gebruik en de ontwikkeling van ICT toepassingen in Nederland te stimuleren.

Met Vodafone Wireless Office werken mensen in een volledig draadloze kantooromgeving. De fax, de printer, de laptop, de telefoon, geen van deze apparaten maakt gebruik van een draad om verbinding te maken. Voor de datacommunicatie wordt op kantoor gebruik gemaakt van Wireless LAN, terwijl buiten kantoor overgeschakeld wordt op de Vodafone Mobile Connect datacard, waarmee zowel via UMTS als GPRS verbinding kan worden gemaakt met het bedrijfsnetwerk.

Werknemers maken uitsluitend gebruik van één mobiele telefoon waarbij functionaliteiten van het vaste toestel, zoals doorverbinden en het opzetten van een conference call, in het mobiele netwerk van Vodafone zijn geïntegreerd. Medewerkers die werken met Vodafone Wireless Office zijn altijd bereikbaar via één telefoonnummer. De facility manager hoeft niet te investeren in nieuwe vaste telefoontoestellen en
-centrale. Medewerkers kunnen heel gemakkelijk verhuizen van de ene werkplek naar de andere werkplek zonder wijziging van de infrastructuur. Hierdoor kunnen medewerkers van iedere plek hun werkplek maken, zonder gebonden te zijn aan plaats of tijdstip.

In een van de nieuwe kantoren van Vodafone in Maastricht werken medewerkers al ruim een jaar met Vodafone Wireless Office. De medewerkers zijn niet gebonden aan een vaste werkplek (dus meer flexibel) en beter bereikbaar, hetgeen een gunstig effect heeft op de productiviteit en efficiency. Het Vodafone Wireless Office concept is in nauwe samenwerking met Getronics, HP en Cisco gerealiseerd.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met 130,4 miljoen klanten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 13 landen.