Gemeente Moerdijk


GEMEENTELIJKE VOLKSGEZONDHEIDSPLAN

Het college heeft besloten het Gemeentelijke Volksgezondheidsplan (GVP) voor te leggen aan de gemeenteraad om vast te stellen. Ook heeft het college de tekst van het uitkomstenboekje voor de terugkomdag met de inwoners vastgesteld.

Voor het opstellen van het GVP is er een interactief traject geweest met de inwoners van de gemeente. Dit traject bestond uit drie bijeenkomsten waarbij o.a. inwoners, vrijwilligersorganisaties (bijv. ouderenbonden, dorpsraden) en professionele instellingen (bijv. thuiszorginstellingen, verzorgingshuizen) aanwezig waren. Tijdens deze bijeenkomsten konden de deelnemers via het zogenaamde Eurospel prioriteiten aangeven. Deze prioriteiten zijn opgenomen in een uitkomstenboekje en bestaat uit een stellingname of vraagstelling van een inwoner of instelling/organisatie met daarop het antwoord van de gemeente.

Op 10 juni is er een terugkomdag voor iedereen die aan de interactieve bijeenkomsten heeft deelgenomen. Tijdens deze dag wordt uitleg gegeven wat het advies aan de gemeenteraad is over de items die tijdens de voorgaande bijeenkomsten besproken zijn en die zijn opgenomen in het uitkomstenboekje.

De commissie Sociale Infrastructuur behandelt het raadsvoorstel op 23 juni. De raad buigt zich over het voorstel op 8 juli.

Het Gemeentelijk Volksgezondheidsplan wordt aan het eind van deze week op de website geplaatst en ligt dan ook ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiecentrum.