[s?.nieuws.nieuwsberichten.2004-05-19_medaille-uitreiking_militairen_s fir_1]


---

Nieuwsberichten
---

foto: 750 militairen die van medio juli 2003 tot medio november 2003 deeluitmaakten van SFIR 1, ontvingen vandaag een medaille (Peter Wiezoreck).

Medaille-uitreiking militairen SFIR 1

19-5-2004 13:50:00

De Bevelhebber der Zeestrijdkrachten, vice-admiraal Ruurt Klaver, heeft woensdagochtend (19 mei) de "Herinneringsmedaille Vredesoperaties" uitgereikt aan 750 militairen. De geëerde militairen maakten van medio juli 2003 tot medio november 2003 deel uit van de Stabilisation Force Iraq (SFIR 1).

De Amerikaanse en Britse Ambassadeur, de plaatsvervangend Secretaris-Generaal van het Ministerie van Defensie en vertegenwoordigers van de Defensiestaf en van de Koninklijke Landmacht waren aanwezig bij de uitreiking.

Bevelhebber Klaver blikte in zijn toespraak terug op de omstandigheden waaronder de militairen hun operatie uitvoerden. "De klimatologische omstandigheden gedurende uw uitzendtermijn waren extreem: zeer hoge temperaturen en regelmatige zandstormen." Dat dit een uitstekend functioneren niet in de weg stond blijkt uit de resultaten die zijn geboekt. "Uw aanwezigheid heeft geleid tot een zekere normalisering van het dagelijkse leven in de aan Nederland toegewezen sector. U bent er uitstekend in geslaagd de plaatselijke bevolking weer perspectief te bieden op een toekomst. Bovendien heeft u een zeer goede band met de lokale autoriteiten opgebouwd. Deze goede band kan gekenmerkt worden als een kritische succesfactor van de operatie," aldus de bevelhebber.