De Unie


Sara Lee/DE - Tweede ronde CAO-overleg achter de r

19 mei 2004 - Doe meer met nul. Dat was het motto waarmee SL/DE vorige week het CAO-overleg met De Unie en de andere vakorganisaties begon. Dat betekent dat SL/DE geen voorstellen van de vakorganisaties wil honoreren die leiden tot een structurele kostenverhoging.

Bruin kan dat niet trekken en bovendien zou het in strijd zijn met het Najaarsakkoord.Dit laatste is niet waar. In het Najaarsakkoord wordt gesproken over een collectieve salarisverhoging, en bovendien heeft het hoofdbestuur van De Unie uitgesproken dat er wat hen betreft in een aantal bedrijven ook best sprake zou kunnen zijn van een collectieve salarisverhoging.
Overigens: de ledenraadpleging bij SL/DE over de CAO-voorstellen geeft een grote meerderheid die afziet van een collectieve verhoging, gecompenseerde door een aantal andere voorstellen. Zie bijgaand.

SL/DE wil ook af van de ADV dagen
Met Doe meer met nul is de koek nog niet op. SL/DE wil ook af van de ADV dagen. Nog niet meteen alle dagen, maar om te beginnen de dagen boven tien. Voor een klein deel uit te betalen (niet in salaris), voor de rest te sparen voor levensloop e.d.
Voor hen die op of na 1 januari 2004 ziek zijn geworden wil SL/DE de wet volgen: uitbetaling van 70% van het loon, zonder aanvulling. De werkingssfeer van de CAO moet worden beperkt: functiegroepen 13 en 14, respectievelijk 94 en 96 moeten eruit (doel: grotere flexibilisering van salaris, meer inzet van bonussen, minder vrije dagen).
Daarnaast heeft men nog een aantal voorstellen rond flexibilisering van arbeidscontracten, werktijden (piekuren), etc. SL/DE is wel bereid tot een (geringe) eenmalige winstgerelateerde uitkering in juni volgend jaar, maar een verlaging van de franchise is structureel kostenverhogend en zou dus niet kunnen. Ook een bijdrage in de premies Ziekenfonds en Particuliere Ziektekostenverzekering kan niet, volgens SL/DE. Dit alles bij een gewenste looptijd van de CAO van 1 jaar.

Op een aantal punten enige vooruitgang
De tweede ronde, afgelopen maandag, heeft op een aantal punten enige vooruitgang laten zien, maar nog niet op de voor ons wezenlijke punten als:

* eenmalige winstgerelateerde uitkering dit jaar
* looptijd, korter dan 1 jaar (vanwege Den Haag)
* franchise pensioen

* werkingssfeer (geen beperking)

* ADV (handhaven)

* handhaven herstelperiode bij lager beoordeling.

Voor een groot deel dus punten die het tegenhouden van een verslechtering betekenen. Doe meer met nul!

Wijzigingsvoorstellen CAOs DE: C&T en H&BC

* Looptijd

1 jaar; van 1 juli 2004 tot en met 30 juni 2005. Gelet op mogelijke besluitvorming in Den Haag kan een kortere looptijd in de rede liggen.

* Inkomensontwikkeling


* Een eenmalige winstgerelateerde uitkering van 2% in augustus 2004.
* Een (verhoging van de) bijdrage van de werkgever in de premie Particulier Ziektekostenverzekering en de nominale premie Ziekenfondsverzekering.

* De overwerkregeling in de CAO H&BC dient ook voor de salarisgroepen 91 t/m 96 en 81 t/m 86 te worden aangepast aan die voor de salarisgroepen 10 t/m 14 in de CAO C&T.
* Evaluatie flexibele beloning buitendienstmedewerkers.

Arbeidsduur
In de CAO H&BC dient voor de medewerkers die nu recht hebben op 96 uur het aantal ADV uren met 24 te worden uitgebreid. Helaas ontvangt De Unie nog steeds signalen over tegenwerking bij het invoeren van een 4x9 weekrooster. De Unie wenst meer (kostenneutrale) flexibiliteit voor medewerkers vanaf 58 jaar (in plaats van 60) met betrekking tot korter werken.

CAO à la carte
De Unie stelt voor de vakbondscontributie op te nemen als bestedingsmogelijkheid. Medewerkers van 60 jaar en ouder kunnen maar 4 dagen als bron inzetten. Zij zouden ook uit hun vakantiedagenreservoir moeten kunnen putten.

Pensioen
De Unie wil met u afspraken maken over een verlaging van de pensioenfranchise.

Overige onderwerpen

* Kostenvergoedingen
De Unie stelt voor een samenhangende afspraak te maken over (onkosten)vergoedingen.

* Werkgeversbijdrage
Wij stellen voor de huidige regeling geïndexeerd te continueren.
* Aanvullende voorstellen
Wij behouden ons het recht voor voorafgaand of tijdens het CAO-overleg aanvullende voorstellen in te dienen.

Hoe nu verder?
Op 26 mei 2004 praten partijen verder. Wij houden u op de hoogte.

Wim ter Welle
Bestuurder

woensdag, 19 mei 2004