Ingezonden persbericht


Persbericht

Checkpoint Systems tekent IP-overeenkomst met EPCglobal

Grotere betrokkenheid bij RFID-technologie en het EPCglobal Network

Nieuwegein, 19 mei 2004 - - Checkpoint Systems, wereldwijd toonaangevend leverancier van oplossingen voor RF-productidentificatie en dervingsbeheer voor retailers en verpakkingsleveranciers van consumentengoederen, heeft de 'Intellectual Property (IP) Policy' van EPCglobal ondertekend. Dit bevestigt Checkpoint's betrokkenheid bij het EPCglobal Network en bij het creëren van open standaarden voor het gebruik van RFID-technologie binnen retail en supply chain toepassingen wereldwijd.

EPCglobal, een joint venture tussen EAN International en de Uniform Code Council, is een non-profit organisatie. EPCglobal heeft de opdracht om het EPCglobal Network tot wereldwijde standaard te maken voor realtime automatische identificatie van informatie binnen de supply chain van elk bedrijf, overal ter wereld.

De organisatie krijgt brede ondersteuning van uiteenlopende bedrijfstakken, waaronder toonaangevende partijen binnen de retail, productie en distributie, aanbieders van informatietechnologie en overheidsinstanties. Deze organisaties werken samen om wereldwijde standaarden te realiseren die realtime identificatie en het delen van informatie tussen supply chains van verschillende branches mogelijk maakt.

"Checkpoint Systems verheugt zich erop samen te werken met EPCglobal en een actieve rol te spelen in het ontwikkelproces van standaarden," aldus Albert Roger, Vice President en General Manager van RFID en Bronbeveiligingsoplossingen bij Checkpoint Systems Europe. "Cruciaal hierbij is de brede commerciële ondersteuning die EPCglobal geniet voor haar werk binnen de verschillende industriesegmenten wereldwijd. Wij zijn van mening dat dit alles een omgeving creëert voor snelle ontwikkeling van intelligente, open standaarden waardoor de bedrijfstak sneller kan groeien."

"Het delen van intellectueel kapitaal is een belangrijke factor in het ontwikkelproces van standaarden," aldus Sue Hutchinson, Product Manager bij EPCglobal US. "Het is bijzonder om te zien hoe individuele bedrijven samenwerken als een team om EPC-technologieën te vernieuwen en te voeden en de adoptie ervan te vergroten. Dit is hét moment voor bedrijven om zich te verbinden met en gebruik te gaan maken van EPC-technologieën, om er zakelijk optimaal van te profiteren."

Als aanvulling op traditionele barcode-gebaseerde tracking-systemen, zijn Electronic Product Code (EPC) en RFID krachtige tools voor de gehele retail supply chain. Dankzij de mogelijkheid om individuele artikelen te identificeren en informatie over te dragen zonder visuele identificatie-eisen verhoogt de oplossing de zichtbaarheid van artikelen. Ook neemt de efficiency bij belangrijke controleposten in de supply chain toe. Checkpoint Systems werkt momenteel wereldwijd samen met meer dan 5000 verpakkingsleveranciers van consumentengoederen en duizenden retailers aan de integratie van RF-labels en levert zo een bijdrage aan de afname van derving, een verbeterd voorraadbeheer en de inzet van beheerapplicaties in de gehele supply chain en retail-branche.

"De nieuwe generatie RFID-technologie biedt geweldige mogelijkheden voor de retail supply chain en zal een integraal onderdeel blijven vormen van Checkpoint's wereldwijde bedrijfsstrategie," aldus George Off, CEO van Checkpoint Systems. "Checkpoint is al meer dan 35 jaar toonaangevend in het ontwikkelen van RFID-gebaseerde oplossingen en we willen onze ervaring en expertise graag delen. Zo kunnen we een bijdrage leveren aan het versnellen van de adoptie van open standaarden in de wereldwijde supply chain."

Checkpoint Meto Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN

Telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00

Over Checkpoint Meto

Checkpoint Meto - onderdeel van het Amerikaanse Checkpoint Systems, Inc., - is een internationale organisatie die gespecialiseerd is in productidentificatie en oplossingen voor dervingsreductie voor de retailindustrie en zijn supply chain. De oplossingen van Checkpoint bieden klanten verhoogde efficiëntie vanaf het moment van productie tot en met het moment van verkoop en verbetert de winkelervaring van de consument. Checkpoint is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) en heeft meer dan 4000 werknemers wereldwijd, directe verkoop in 30 landen en distributeurs in 50 landen. Checkpoint is wereldwijd marktleider op het gebied van RF (Radio Frequency) technologie en produceert jaarlijks miljarden RF-labels en installeert tienduizenden RF-terminals. Het uitgebreide productportfolio bestaat onder meer uit: digitale RF/EAS (elektronische artikelbeveiliging) en RFID (Radio Frequente IDentificatie) systemen, RF bronbeveiliging, barcode en etiketteringssystemen - inclusief een wereldwijd netwerk van 31 servicebureaus - en retailverkoopsystemen. Checkpoint ondersteunt bovendien pionierend academisch onderzoek naar consumententrends en derving via de jaarlijkse publicatie van de 'European Retail Theft Barometer', een uitbreiding op haar consultancy aan veel van 's werelds toonaangevende retailmerken.

Meer informatie via de Europese website: www.checkpointeurope.com

Over EPCglobal Inc.

EPCglobal Inc. is een joint venture tussen EAN International en the Uniform Code Council (UCC). Deze non-profit organisatie heeft de opdracht om wereldwijde adoptie en implementatie van het EPC Network® in meerdere branches te stimuleren. De ervaring van bijna dertig jaar van EAN International en de UCC wordt toegepast in succesvolle partnerships met de industrie. De neutrale, op consensus gebaseerde standaardenorganisatie richt zich op het succesvoller maken van organisaties. Door standaarden te ontwikkelen en te beheren voor het EPCglobal Network wordt namelijk echte zichtbaarheid van artikelinformatie mogelijk. Voor meer informatie over EPCglobal: www.EPCglobalinc.org.