Gemeente Enschede

Woningbouwprojecten Enschede erg in trek


Enschede, 19-05-2004

De verkoop van nieuwe woningen in Enschede verloopt goed. Omdat vraag en aanbod goed op elkaar zijn afgestemd, vinden veel woningzoekenden een huis dat voldoet aan hun wens. Voor bijna alle nieuwe woningbouwprojecten is een meer dan gemiddelde belangstelling.

In Enschede is begin 2004 een aantal nieuwbouwplannen in de verkoop gekomen die uitstekend aansluiten bij de marktvraag. Het plan 'Aurora' in de Eilermarke is hiervan een goed voorbeeld; in dit deel van de Eschmarke bestaat het aanbod uit vierendertig
twee-onder-eenkapwoningen in de prijsklasse vanaf ? 209.000,--. De belangstelling hiervoor is groot; de eerste acht woningen zijn inmiddels verkocht en enkele kandidaat-kopers hebben een woning in optie genomen. Een zelfde tendens is zichtbaar bij het project 'Kotmanpark' langs de Zuiderval. Van de negenentwintig woningen zijn er vijftien verkocht en tien in optie genomen. Ook voor het project 'Tuindorp Beekveld' in de Eschmarke, dat begin maart in de verkoop kwam, tonen aspirant kopers de nodige interesse. In totaal worden hier tweehonderd huizen gerealiseerd waarvan er honderdzesenzestig in de verkoop gaan. Al tijdens de eerste planpresentatie meldden zich ruim vijftig gegadigden voor een optie. Veertig hiervan hebben inmiddels definitief besloten een woning te kopen.

In het 'Plan De Nassau' worden momenteel de laatste woningen van de eerste fase verkocht. De woningen van de tweede en derde fase zijn recent in verkoop genomen.

Appartementen in de binnenstad

Ook de belangstelling voor appartementen in de binnenstad van Enschede is groot te noemen. In het complex 'Marthedes' aan de Marthalaan is de derde woontoren in de verkoop gegaan. Van de eerste twee torens zijn nu al, ruim voor de start van de bouw, meer dan de helft van de appartementen verkocht. Verder bestaat veel interesse voor de 'Woontoren Boulevard' op het voormalige HTS-terrein. Dit moet het hoogste woongebouw van Enschede worden.

Op het Blenken-Koelinkterrein gaat het goed met de verkoop van appartementen in het 'Woonpark Imperus'; dit is mede te danken aan het feit dat inmiddels een duidelijk beeld is ontstaan van de woonomgeving. Onlangs is hier ook de verhuur van de laatste appartementen van start gegaan. In 'Roombeek' en in 'De Leuriks' verloopt de vrije kavelverkoop op dit moment boven verwachting.
---

Gepubliceerd op 19-05-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar