Gemeente Westerveld

19-5-2004
Cultuurfonds als creatieve denktank
Vorige maand heeft het college van burgemeester en wethouders een initiatiefvoorstel van PvdA, Progressief Westerveld en VVD aanvaardt waardoor het Cultuurfonds Westerveld meer armslag krijgt. Behalve het verdelen van de subsidiegelden, kan het Cultuurfonds nu ook adviezen aan het college geven. Andere nieuwe mogelijkheden zijn het werven van externe fondsen en het ontwikkelen van nieuwe culturele activiteiten. Belangrijk is dat dit "Cultuurfonds nieuwe stijl" wordt gezien als een creatieve denktank die het culturele leven in Westerveld een extra impuls kan geven.

Bestuur in oprichting
Om het bestuur van het Cultuurfonds Westerveld gestalte te geven is een adviescommissie in het leven geroepen die met de kandidaten informatieve gesprekken gaat voeren. Goed nieuws is dat zich inmiddels al 19 kandidaat-bestuursleden hebben aangemeld. Ook enkele bestuursleden van het voormalig Cultuurfonds Diever zijn bereid om in het nieuwe bestuur zitting te nemen. Zij willen hun kennis en ervaring graag delen met de nieuwe leden.

Evenwicht

De adviescommissie heeft de opdracht om een bestuur te formeren waarbij een evenwichtige afweging wordt gemaakt tussen verschillende kunstdisciplines, doelgroepen en bestuurskwaliteiten. Wie niet in het bestuur komt, omdat bijvoorbeeld zijn of haar kunstdiscipline al ruim vertegenwoordigd is, wordt gevraagd om de liefde voor kunst en cultuur in daden om te zetten en zitting te nemen in een werkgroep. Mogelijke werkgroepen zouden kunnen liggen op het gebied van bijvoorbeeld cultuureducatie of beeldende kunst.

De adviescommissie, die bestaat uit mevrouw Elly Venker, mevrouw Wil van de Giesen en mevrouw Anneke de Haas, gaat binnenkort aan de slag met de informatieve gesprekken. Kandidaat-bestuursleden krijgen op korte termijn een uitnodiging voor een gesprek.

Mensen die zich alsnog aan willen melden voor het Cultuurfonds worden verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de voorzitter van de adviescommissie Anneke de Haas: tel.nr.: (0521) 592 916, e-mail: anneke.de.haas@pbcdrenthe.nl.