Ingezonden persbericht


Utrecht, 19 mei 2004

Persbericht Nederlands Film Festival

Gouden Film voor IN ORANJE

De familiefilm IN ORANJE met in de hoofdrollen Thomas Acda, Wendy van Dijk en Yannick van de Velde heeft in de bioscopen 100.000 bezoekers getrokken en wordt bekroond met de Gouden Film.

IN ORANJE is het speelfilmdebuut van regisseur Joram Lürsen en gaat over de 12-jarige Remco, een fanatiek en getalenteerd voetballertje met maar één droom: te mogen spelen in het Nederlands eftal. Als zijn vader plotseling sterft, stort zijn wereld in. Uit onverwachte hoek krijgt hij hulp om zijn droom tóch nog te verwezenlijken.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geïntroduceerd in 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

Motel Films en Fu Works - de makers van onder meer viervoudig Gouden-Kalfwinnaar PHILEINE ZEGT SORRY - hebben de film geproduceerd. Co-producenten zijn Clockwork Pictures en de AVRO. A-Film Distribution heeft de film uitgebracht. IN ORANJE is momenteel te zien in 115 bioscopen.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl / www.goudenfilm.nl / www.inoranje.nl

Ingezonden persbericht