Ingezonden persbericht


Persbericht

LOGICACMG EN DE EFTELING WINNEN NATIONALE ICT AWARD 2004

Amstelveen, 19 mei 2004 - LogicaCMG en de Efteling hebben de Nationale ICT Award 2004 categorie Grootbedrijf voor het project 'Mobile Ticketing bij de Winter Efteling' gewonnen. De Nationale ICT Awards zijn de belangrijkste e-business en ICT awards in Nederland.

De Efteling en LogicaCMG testten gedurende 'de Winter Efteling 2003/2004' een nieuw verkoopkanaal voor toegangsbewijzen onder de naam Mobile Ticketing. Deelnemers die via www.efteling.nl een zogenoemd M-ticket besteld hadden, hoefden geen toegangskaartje meer bij de kassa te kopen maar ontvingen via SMS een barcode op hun mobiele telefoon. Het SMS-bericht met daarin de barcode werd vervolgens gescand bij de kaartcontrole en daarmee hadden zij toegang tot het park.

Het doel van de Efteling was om met Mobile Ticketing de kaartverkoop buiten het park nog verder te stimuleren en de kosten van verkoop en distributie van kaartjes te reduceren. Daarnaast wilden zij ook de dienstverlening naar bezoekers uitbreiden en het innovatief imago onderstrepen. Ongeveer 800 mensen namen deel aan de proef die plaatsvond gedurende een periode van zes weken en succesvol werd afgesloten. Op basis van de resultaten is besloten om Mobile Ticketing in de loop van het Efteling-seizoen definitief te implementeren.

Het Nationaal ICT Event 2004 is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Nederland ICT en Media Plaza in samenwerking met VNU Business Publications en Jaarbeurs Exhibitions & Media. Het Nationaal ICT Event wil ICT-toepassingen stimuleren en een positieve bijdrage leveren aan het klimaat rond ICT en e-business in Nederland. Het evenement verbindt daarbij tal van organisaties en personen die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van ICT en ICT-toepassingen. Vele prominenten uit bedrijfsleven en overheid steunen het Nationaal ICT Event en namen deel in de jury's van de verschillende awards.

Mobile Ticketing: van vervoersbewijs tot kortingsbon

Bij het project voor de Efteling is gebruik gemaakt van het door LogicaCMG ontwikkelde en beheerde Mobile Ticketing platform. Mobile Ticketing biedt oplossingen voor allerlei toegangsbewijzen, bijvoorbeeld voor theater, museum of openbaar vervoer. De Nederlandse Spoorwegen en vervoersorganisatie NoordNed hebben er reeds goede ervaringen mee. Daarnaast zijn nog andere toepassingen mogelijk zoals het ontvangen van waardecheques of kortingsbonnen.

NOOT VOOR DE REDACTIE (