Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 18 mei 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Dorpsstraat (Vuykterrein), bouwen steiger.
Floris Burgwal 95, balkondeur voorgevel wijzigen. Schinkelsebaan 4, showroom en entree bouwen.
Bermweg 115 en 117, 2 woningen bouwen.
s-Gravenweg 351, fietsenberging/garage bouwen. Bachstraat 72, woning uitbreiden.
Abel Tasmanstraat 27a, kas gedeeltelijk vernieuwen en uitbreiden.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Slotlaan 119, tijdelijke huisvesting plaatsen.
2. Warenarburg 47, woning uitbreiden.

Aan bouwaanvraag 1 kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Aan bouwaanvraag 2 kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de onder 1 genoemde aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van woensdag 19 mei 2004, gedurende twee weken, op werkdagen ter inzage. De onder 2 genoemde aanvraag met bijbehorende tekeningen ligt met ingang van woensdag 19 mei 2004, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 29 april 2004:
s-Gravenweg 243, woning uitbreiden.
Merellaan 294, berging uitbreiden.
Vivaldistraat 69, dakkapel voorzijde aanbrengen. Genestetstraat 10, woning uitbreiden.
Beethovenlaan 18, woning uitbreiden.
Helena Erf 17, woning uitbreiden.
Bilderdijkstraat 24, dakkapel voorzijde aanbrengen. Goudenregenstraat 47, woning uitbreiden.
Sauerdal 6, dakkapel voorzijde aanbrengen

KAPVERGUNNINGEN

Kapvergunningen zijn aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 27 april en 10 mei 2004:
IJsdans 15 1 wilde kers
Louvre 3-7 1 lijsterbes, wegens uitbreiding schoolgebouw. Feestdans 57-61 singelzijde 1 els, wegens schaduwoverlast woningen.

Dalpad 11 populieren wegens wortelopdruk en herinrichting van het gebied. Herplantplicht met 11 linden.
Spoorlaan t.h.v. Ringspoor 179 t/m 187 3 populieren en 2 elsen, wegens schaduwoverlast.

De kapvergunningen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

BIJLAGEN BIJ AANVRAAG OM BOUWVERGUNNINGEN

Het college maakt bekend dat zij op 16 maart 2004 heeft besloten, dat de bij een aanvraag om bouwvergunning in te dienen bescheiden in viervoud moeten worden ingediend.

TIJDELIJKE REFERENDUMWET

Raadsbesluit waarover een referendum kan worden gehouden.

Het college maakt bekend dat de gemeenteraad op 19 april 2004 heeft besloten vast te stellen:

de verordening tot 9e wijziging van de Bouwverordening. Deze wijziging betreft met name de administratieve afhandeling van het bodemonderzoek. In de praktijk zijn er geen wijzigingen voor degenen die een bouwvergunning aanvragen.

Over dit besluit kan een referendum (volksraadpleging) op grond van de Tijdelijke referendumwet worden gehouden. Kiesgerechtigde inwoners kunnen hiertoe persoonlijk bij het hoofd of de senior medewerker van de deelsector Burgerzaken van de gemeente een verzoek indienen.

Tegen het besluit over het referendabel verklaren van het raadsbesluit kan binnen 6 dagen na de datum van dagtekening van deze publicatie beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

De verordening ligt gedurende zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. Daar is ook meer informatie te verkrijgen over de Tijdelijke referendumwet. Op verzoek kan tegen betaling een kopie van het besluit verkregen worden.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen en de verordening tot 9e wijziging van de Bouwverordening liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.