Ingezonden persbericht


Analisten verwachten sterk stijgende vraag naar Data Integratie

Data synchronisatie en data consolidatie zullen er voor zorgen dat de Data Integratie markt uit zal groeien naar bijna $11 miljoen in 2007

Nieuwegein, 19 mei 2004 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), een toonaangevende aanbieder van data integratie software, kondigt een snelgroeiende vraag naar oplossingen voor data integratie (DI) aan, die de vraag naar traditionele Data Warehouses zal overstijgen. Volgens onderzoek, dat in opdracht van Informatica werd uitgevoerd door International Data Corp. (IDC), zullen data synchronisatie en consolidatie de komende 24 maanden een nek-aan-nekrace gaan leveren met Data Warehousing als het gaat om het grootste aantal nieuwe DI-projecten.
"Dit onderzoek toont aan dat, terwijl traditionele, op Data Warehousing gebaseerde, DI-projecten in aantal zullen blijven toenemen, er een stijgend aantal andere DI-projecten on line komt, die net zo afhankelijk, of zelfs afhankelijker zijn, van krachtige data integratie," aldus Steve McClure, research vice president in de Software Research Group van International Data Corp., een toonaangevend marktonderzoeksbureau in Framingham, Mass. "Aangezien IT-projecten, zoals data synchronisatie, systeemconsolidatie en Business Activity Monitoring (BAM) het grootste deel van de groei in DI gaan vormen, moeten bedrijven, om maximale ROI te kunnen realiseren, op zoek gaan naar DI-oplossingen voor mainframe- en real-time capaciteit. Ook kan gekeken worden naar de bredere inzetbaarheid ervan binnen een groot aantal uitdagende projecten."
Volgens het door IDC uitgevoerde onderzoek zullen de totale wereldwijde uitgaven voor DI naar verwachting groeien tot een bedrag van 10,9 miljard dollar in 2007, een stijging van bijna 50 procent ten opzichte van het bedrag van 7,3 miljard dollar in 2002. De bedrijven die in het kader van het onderzoek werden ondervraagd verwachten dat er over de komende 24 maanden circa 47 ontwikkelprojecten met DI-elementen gestart zullen worden; een gemiddelde van 2 projecten per maand. Bovendien zal het aantal bedrijven dat de komende 24 maanden bezig zal zijn met dergelijke projecten 8 tot 29 procent hoger liggen dan over de afgelopen 24 maanden. DI-afhankelijke projectcategorieën die naar verwachting in aantal uitgevoerde projecten zullen stijgen, zijn onder andere BAM (48 procent), systeemconsolidatie (31 procent), single view/reference hubs (15 procent) en traditionele Data Warehousing (10 procent).
Het onderzoek toont ook aan dat 45 procent van de ondervraagde bedrijven meer dan 50 procent van hun bedrijfsgegevens heeft opgeslagen in mainframe-omgevingen, waardoor de mogelijkheden voor het efficiënt integreren van mainframe-data in integratieprojecten een vaststaand feit zijn geworden. Terwijl het gemiddelde DI-project gegevens uit 3 bronnen integreert, integreert 22 procent van de DI-projecten gegevens uit 4 tot 5 bronnen, 10 procent van deze projecten integreert data uit 6 tot 14 bronnen en 13 procent integreert gegevens uit 15 of meer bronnen. "De wereldwijde DI-markt wordt op dit moment overheerst door twee krachten. De eerste is de opkomst van nieuwe, snelgroeiende segmenten die Data Warehousing overstijgen en de andere is een algehele complexiteit van data-intensieve integratieprojecten," aldus Paul Albright, executive vice president en chief marketing officer van Informatica. "Informatica heeft altijd een consistent platform voor Enterprise -DI gepromoot, die het onder andere voor de klant gemakkelijker maakt om te profiteren van nieuwe, integratiegecentreerde zakelijke kansen. De mogelijkheid om allerlei types mainframe-data te integreren met het hoge capaciteitniveau dat noodzakelijk is voor datasynchronisatie en consolidatie zijn integrale capaciteiten van het Informatica-platform."
Informatica PowerCenter is binnen de branche het toonaangevende platform voor integratie van zakelijke data, en biedt een hogere mate van data integriteit en betere transparantie van bedrijfsgegevens en -processen. Door de aanpasbare architectuur biedt PowerCenter optimale schaalbaarheid en prestaties en een hoge mate van hergebruik binnen het gehele integratieproces. Met behulp van PowerCenter kunnen organisaties de hoeveelheid tijd, de kosten en het risico in verband met complexe integratie-initiatieven verlagen.
Informatica PowerExchange is de beproefde, gepatenteerde software voor on-demand toegang tot gewijzigde of bulkdata - in real-time of batch - die is opgeslagen in verschillende complexe bronsystemen. PowerExchange biedt organisaties voordelige, on-demand toegang tot data met behulp van een veilige, betrouwbare en schaalbare oplossing.

Over Informatica
Informatica Corporation (NASDAQ: INFA) is een toonaangevende aanbieder van data integratie software. Dankzij de producten van Informatica kunnen bedrijven hun gegevens ontsluiten, integreren, visualiseren en controleren. Daardoor presteert het bedrijf beter en wordt de winstgevendheid verbeterd. De supplychain wordt gestroomlijnd en er kan pro-actief worden ingespeeld op naleving van de desbetreffende (overheids)voorschriften. Meer dan 2.000 bedrijven over de hele wereld vertrouwen op Informatica als oplossing voor al hun behoeften op het gebied van data integratie. Kijk voor meer informatie op www.informatica.com/nl.

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
T: +31 (0) 20 - 530 43 49
E-mail: liesbethk@text100.nl

Informatica
Maaike Hilbrand
Marketing Manager Benelux
T +31 (0) 30-608 67 00
M +31 (0) 6-51553760
E-mail: mhilbrand@informatica.com

###

Opmerking: Informatica is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Informatica Corporation in de Verenigde Staten en andere rechtsgebieden over de hele wereld. Alle overige bedrijfs- en productnamen kunnen handelsnamen of -merken zijn van de desbetreffende houders.