Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen 19-05-2004

Politie neemt auto inbeslag
LIEVEREN Een 39-jarige Assenaar raakte vanmorgen zijn auto aan de politie kwijt. De man die een ontzegging had werd op de Noordesch aan de kant gezet. Na onderzoek bleek tevens dat zijn auto niet verzekerd was. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn auto werd inbeslag genomen.

Woninginbraken
MEPPEL Vannacht werd er ingebroken in een woning aan de Elzenhage. Door gaten te boren in het kozijn konden de grendels worden ontgrendeld en het raam geopend worden. De buit bestond o.a. uit fotoapparatuur en geluidsapparatuur.

DONDEREN Afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan het Roozand. De toegangsdeur van een schuur werd vernield waarna de daders een zit- en bosmaaier en een kettingzaag wegnamen.

Bedrijfsinbraak
HOOGEVEEN Vannacht werd een ruit ingegooid bij een bedrijf aan de Stephensonstraat. Hierdoor zijn daders naar binnengeklommen en namen een klein geldbedrag mee.

Hennepkwekerijen door politie ontmanteld
ASSEN Vanmorgen heeft de politie in samenwerking met de woningstichting SWA, Stadswacht Assen, gemeente Assen en Essent een inval gedaan in een appartement aan de Wendakker. Nagenoeg de gehele woning werd gebruikt als hennepkwekerij. In totaal werden 227 planten, stopcontacten, trafos, koolfilters, waterspuit, en een tijdschakelaar inbeslaggenomen. De planten werden afgevoerd en vernietigd.

COEVORDEN Aan de Bellweg werd vanmorgen in een schuurtje een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden er 135 volgroeide planten aangetroffen en inbeslaggenomen.
De stroom werd voor de meter afgetapt. Essent kwam ter plaatse voor het afsluiten van de stroom. Een onderzoek naar de eigenaar wordt ingesteld.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot 16.30 uur. Tel. 06-52528707. Roel Hallink neemt de voorlichting daarna over. Tel. 06-51528156. info@politie-drenthe.nl