Multikabel


Multikabel brengt EK voetbal in breedbeeld
19 mei 2004

Multikabel zendt deze zomer de live-wedstrijden van het EK voetbal in Portugal uit in breedbeeld. De wedstrijden die normaal op Nederland 2 te zien zijn, zijn speciaal via het Digitaal Pakket van Multikabel in het breedbeeldformaat te volgen. Om dit mogelijk te maken komt met instemming van de NOS een apart signaal uit Portugal.

Abonnees met het Digitaal Pakket van Multikabel kunnen zo tijdens de wedstrijden kiezen tussen Nederland 2 met het traditionele 4:3-beeld en Nederland 2 met het digitale breedbeeld van 16:9. Klanten met een breedbeeldtelevisie zullen daadwerkelijk meer van het veld en de wedstrijd te zien krijgen. Het verloop van de wedstrijd kan beter gevolgd worden, doordat gebeurtenissen die verder weg op het speelveld plaatsvinden, beter in beeld kunnen worden gebracht en doordat er bij het breedbeeldformaat meer overzicht gegeven kan worden. Commentaar, camerastandpunt en beeldwisselingen zijn bij beide uitzendingen gelijk.

GeĂŻnteresseerden kunnen vanaf woensdag 26 mei op de website www.ekinbreedbeeld.nl het verschil tussen breedbeeld (16:9) en traditioneel beeld (4:3) gedemonstreerd zien.

Multikabel biedt deze innovatieve en unieke mogelijkheid om het EK voetbal te bekijken in breedbeeld exclusief aan via haar Digitaal Pakket. Men hoeft geen extra vergoeding te betalen voor deze uitzendingen.

Het Digitaal Pakket van Multikabel bestaat uit ruim 40 extra televisiezenders en 40 non-stop muziekkanalen in DVD beeld- en geluidskwaliteit. Tot het aanbod behoren onder andere Cartoon Network, Turner Classic Movies, Travel Channel, Mezzo, E! Entertainment, erotische zenders en de verschillende extra kanalen van Discovery Channel en MTV. Daarnaast worden de meeste zenders uit het Standaard Pakket eveneens in digitale kwaliteit uitgezonden in het Digitaal Pakket.

Voor het ontvangen van digitale televisie is een speciale digitale ontvanger nodig. Deze ontvangers kunnen vanaf 28 mei 2004 gekocht worden in verschillende winkels. Men kan vooralsnog een digitale ontvanger en het Digitaal Startpakket van Mutikabel verkrijgen bij de filialen van De Block, Expert-vestigingen in Medemblik, Enkhuizen en Breezand, Fa. Lieshout, Botman Multi-Media in Hoorn, Woldhuis in Langedijk, Bakker Dijk en Radio Bakker in Alkmaar.