Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

'Netwerk' Franse pedofiliezaak blijkt verzonnen

De geruchtmakende rechtszaak tegen een vermeend Frans pedofielennetwerk beleefde dinsdag een bizarre ontknoping toen een van de hoofdverdachten, in tranen, de meeste van haar medeverdachten vrijpleitte. Dat berichtte de Franse krant Libération woensdag.

Verdachte Myraim D. (37) sloeg door toen zij haar eigen kinderen voor de rechtbank zag liegen. Haar zoontjes, tussen de acht en veertien jaar oud, verklaarden eerder op de dag dat zij geregeld werden misbruikt en dat alle verdachten daaraan meededen.

In de zaak, die vorige week dinsdag begon, stonden zeventien mensen terecht wegens seksueel misbruik. De affaire kwam in december 2000 aan het licht, toen maatschappelijke diensten vermoedens kregen van misbruik van de vier kinderen van het paar. De feiten zouden in de periode 1995-2000 gepleegd zijn. In het appartement van Myriam en Thierry D. werden kinderen van 3 tot 12 jaar verkracht, mishandeld en gedwongen naar porno te kijken.

De man en vrouw zouden de kinderen ook 'verhuurd' hebben aan een pedofielennetwerk bestaande uit buren en vrienden. Onder de beschuldigden bevonden zich ondermeer een verpleegster een gerechtsdeurwaarder en een priester. Dertien van hen zijn in een keer niet langer verdacht.

De vrouw bekende vorige week dat ze haar eigen kinderen verkracht heeft. "Ik heb mijn eigen kinderen verkracht", verklaarde Myriam D. "Ik begrijp niet waarom ik dit gedaan heb", voegde ze eraan toe na een ondervraging van ruim een uur.

De overige drie verdachten, Thierry D. en een bevriend echtpaar, hebben in een eerder stadium al schuld bekend. Beide mannen hebben altijd gezegd dat zij de misdaden met zijn vieren pleegden. Hun echtgenotes beweerden tot dinsdag echter dat de hele buurt erbij betrokken was. Als de verdachten schuldig worden bevonden hangt ze een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.


---


---

Laatst gewijzigd: 19-05-2004