Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Vriendin van Britse kindermoordenaar uit gevangenis

Maxine Carr, de ex-vriendin van Ian Huntley, veroordeeld voor het doden van twee meisjes in 2003, is vrijdag op vrije voeten gekomen na de helft van haar straf te hebben uitgezeten. Media noemen de 27-jarige Carr een van de meest gehate vrouwen van het land, omdat ze de kindermoordenaar een vals alibi verschafte. Ze kreeg drieëneenhalf jaar cel voor belemmering van de rechtsgang.

Carr had een relatie met de veroordeelde moordenaar van de 10-jarige meisjes Holly en Jessica. De gewezen schoolconciërge bracht Holly Wells en Jessica Chapman in het dorpje Soham bij Cambridgeshire om het leven. Tijdens de verhoren van kwam aan het licht dat hij in het verleden al verschillende keren beschuldigd was van seksueel misbruik van minderjarigen.

Tijdens het proces kwam aan het licht dat Huntley Holly en Jessica naar zijn huis lokte, al dan niet met een seksuele motivatie, en dat hij hen vermoordde toen zijn plan niet scheen te lukken. De dood van de vriendinnetjes uit Cambridgehire in augustus van dat jaar veroorzaakte grote opschudding in Groot-Brittannië. Huntley werd eind 2003 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de meisjes.

Carr zat sinds augustus 2002vast. Ze kreeg de straf in 2003 omdat ze tegen de onderzoekers had gelogen. Met name had ze Huntley een vals alibi bezorgd. Ze werd wel vrijgesproken voor medeplichtigheid aan de moorden. Uit vrees voor wraakacties van het publiek kreeg ze voor haar vrijlating een nieuwe identiteit. Enkele dagen geleden ontving ze nog twee doodsbedreigingen, meldde de Britse omroep BBC vrijdag.


---


---

Laatst gewijzigd: 19-05-2004