De Unie


Technische GH - Overleg over CAO-matrix is op gang

19 mei 2004 - Het is ruim een maand geleden dat wij u schreven over het toch nog tot stand komen van een CAO. Daarbij werd ook melding gedaan over het nog te voeren overleg over de talrijke overige CAO-voorstellen. Ondertussen is dit overleg al wel opgestart. Er zijn vele moeilijke onderwerpen, maar CAO-partijen proberen op een constructieve wijze tot afspraken te komen. Het eerstvolgende gesprek staat gepland op maandag 14 juni aanstaande. In het kort de stand van zaken.

Wat is al besproken?
Nog niet alle onderwerpen zijn de revue gepasseerd. Maar er zijn wel een aantal belangrijke zaken besproken. Weliswaar is er op de meeste punten nog geen besluit, maar ligt er wel een basis voor het kunnen maken van afspraken. Om u een beeld te geven:

* Het moderniseren van de werkingssfeer van de CAO Zo is het moderniseren van de werkingssfeer van de CAO aan de orde geweest. Dit zijn de CAO-artikelen waaruit blijkt welke bedrijven wel/niet onder de CAO Technische Groothandel vallen. In een klein comité gaat hier invulling aan worden gegeven.
* De totale duur van tijdelijke dienstverbanden De werkgevers zijn voorstanders om de totale duur van tijdelijke dienstverbanden te mogen oprekken van nu maximaal 24 maanden naar het wettelijke maximum van 36 maanden. Als vakbonden zijn wij hier geen voorstander van en geldt pas op de plaats.
* De verbetering van de arbeidsvoorwaardelijke positie van de handelsvertegenwoordiger
Over de verbetering van de arbeidsvoorwaardelijke positie van de handelsvertegenwoordiger is langdurig gesproken. Zoals u weet heeft De Unie daarover al vroeg in de onderhandelingen een uitgebreid voorstel ter tafel gebracht. Ook hiervoor gaat in klein comité gewerkt worden aan een invulling.

* Modernisering van het bestaande functiewaarderingssysteem Voor wat betreft de modernisering van het bestaande functiewaarderingssysteem wordt er door werkgevers eerst gekeken naar een vergelijkbaar traject in de CAO Groothandel in Textielgoederen. Het punt zal de volgende keer opnieuw worden besproken.

* CAO-artikel 32 lid 5
Een zwaar gespreksonderwerp was het CAO-artikel 32 lid 5, waarin werknemers boven de SV-grens worden uitgesloten van het direct meegroeien met de afgesproken CAO-verhogingen. De Unie heeft voorgesteld dit gehele lid te schrappen, waardoor deze categorie werknemers normaal meegroeit met CAO-verhogingen. Van werkgeverszijde is men niet bereid zover te gaan, maar men is er wel gevoelig voor dat er in de praktijk vele misstanden over de uitvoering van dit artikel bestaan. Hier moeten we zoeken naar een werkbaar compromis.

* Tijd-voor-tijd
Van werkgeverszijde ligt er een voorstel om bij tijd-voor-tijd niet als vanzelfsprekend toeslagen uit te betalen. Hier lijkt een oplossing voorhanden door af te spreken dat extra uren binnen bijvoorbeeld een week moeten kunnen worden opgenomen of er anders wel toeslagen zullen moeten worden uitbetaald.
* Wet Arbeid en Zorg
Ten aanzien van de Wet Arbeid en Zorg liggen er voorstellen om op een aantal artikelen bovenwettelijke afspraken te maken. In een aantal gevallen lijkt dit een haalbare afspraak te worden.

Er valt nog veel te bespreken
Er zijn nog vele onderwerpen die besproken moeten worden. Enkele voorbeelden zijn:

* ziekteverzuim,

* Wet Verbeterde Poortwachter,

* reïntegratie,

* leeftijdsbewust personeelsbeleid,

* ouderdomspensioen

* kinderopvang.

Op maandag 14 juni aanstaande vervolgen CAO-partijen het overleg. Maar ook tussentijds wordt er in kleiner verband over onderwerpen gepraat.

Graag uw reacties
Wellicht heeft u de behoefte om te reageren naar aanleiding van deze berichtgeving? Dat kan per e-mail (groothandel@unie.nl) of per post (De Unie, t.a.v. de heer Ed C.P. Lecomte, Antwoordnummer 2060, 4100 CB Culemborg). Dit graag onder vermelding van CAO Technische Groothandel CAO-matrix.

Na 14 juni hoort u weer nader van ons!

Ed C.P. Lecomte
Bedrijfsgroepvoorzitter Groothandel

woensdag, 19 mei 2004