De Unie


SLG - Onderhandelingsresultaat pensioenregeling

19 mei 2004 - Na meer dan 8 onderhandelingsrondes hebben De Unie en de CNV BedrijvenBond op
22 april jl. een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe geharmoniseerde pensioenregeling voor alle SLG-werknemers.(grond én vliegers). Vanwege het akkoord van de SLG directie, maar vooral de landelijke ontwikkelingen rondom pensioenen hebben wij echter tot dit moment gewacht om een en ander aan jullie te laten weten.

Bijgaand treffen jullie de inhoud van de nieuwe regeling en hieronder in grote lijnen. SLG zal de werknemers inhoudelijk informeren over de (individuele) gevolgen van de nieuwe afspraken. Ook zorgt SLG voor informatie over de afwikkeling van onjuistheden vanuit de oude regelingen bij een aantal collegas. Vervolgens zullen De Unie en de CNV BedrijvenBond in een drietal ledenvergaderingen de zaken in hoofdlijnen nog eens toelichten en dan jullie oordeel over de nieuwe regeling vragen. Wij zijn van mening dat de voor- en nadelige gevolgen van de nieuwe regeling evenwichtig over alle verschillende pensioen-groepen zijn verdeeld en dat de nieuwe afspraken an sich de toets der kritiek kunnen doorstaan. Daarom leggen de bestuurders en de kaderleden het bereikte onderhandelingsresultaat met een positief advies aan jullie voor.

In de genoemde ledenvergadering zal het tweede agendapunt de CAO 2004 (vanaf 1 januari jl.) zijn. Bijgaand treffen jullie een concept-voorstellenlijst aan, die wij ter vergadering zullen bespreken, eventueel aanvullen en/of aanpassen en vaststellen (De Unie en de CNV BedrijvenBond stellen afzonderlijke voorstellenlijsten vast).

De ledenvergaderingen
De ledenvergaderingen zullen plaatsvinden op:

maandag 7 juni a.s.
10.00 uur - Hoofddorp
14.30 uur - Den Helder
woensdag 9 juni a.s.
17.00 uur - Beek
(locatie van de vergaderingen: zie ter plaatse)

Hoofdlijnen nieuwe pensioenregeling

* alle opgebouwde oude rechten tot en met 31 december 2003 blijven als slaper staan in de oude polissen,

* de oude rechten worden geïndexeerd;

* nieuwe regeling geldt vanaf 1 januari 2004;
* middelloonregeling, 2,25% opbouw per dienstjaar over maximaal 40 jaar (90% opbouw);

* normpensioenleeftijd: 63 jaar;

* volledig flexibele uittreding mogelijk tussen 61 en 65 jaar (actuarieel neutrale berekening);

* pensioengevend salaris: 13 * maandsalaris;
* franchise pensioen na 65 jaar: 12,500,-
* overbruggingspensioen 63 - 65 jaar (vanwege ontbreken AOW): 17.000,- /jaar

* premie: 4,6% over grondslag (13 x maandsalaris - franchise)
* indexatie: actieven - structurele loonrondes SLG; slapers/gepensioneerden - prijsindex

* premieverlaging gaat met terugwerkende kracht in;
* premieverhoging wordt in stappen opgebouwd (maximaal 3 jaar);
* degenen met een ploegendienstpensioen krijgen voor (gedeeltelijke) voorzetting een premie ter beschikking gesteld tot de pensioendatum of einde ploegendienstvergoeding.

In het bijgaande stuk lezen jullie nog meer over de nieuwe pensioenregeling. Op het SLG Intranet is ook een zeer uitgebreide pensioennotitie voorhanden. Vragen over de (indiividuele) gevolgen van de nieuwe regeling kunnen jullie stellen bij Human Resources van SLG.

Op 7 juni a.s. zullen we vooral de hoofdlijnen nogmaals bespreken en toelichten, er vanuit gaande dat jullie dan allen voldoende zijn geïnformeerd door jullie werkgever.

Ten aanzien van de bijgaande concept CAO-voorstellenlijst vragen we jullie graag om tijdens de ledenvergaderingen jullie input en inbreng te komen leveren!

Joop Hofland,
Bestuurder

Downloads
SLG - CAO-voorstellen 2004..

woensdag, 19 mei 2004