Dienstenbond CNV

Persbericht - CNV niet klaar met voorjaarsoverleg 19-05-2004

Het CNV is bereid een uiterste poging te doen om toch een akkoord te bereiken over vroegpensioen, VUT en levensloop. Het Algemeen Bestuur heeft vanmiddag besloten dat binnen de door de bonden gestelde grenzen verder gepraat kan worden.

Het CNV is buitengewoon teleurgesteld dat het gisteren niet gelukt is om met kabinet en werkgevers overeenstemming te bereiken. Vice-voorzitter Josine Westerbeek-Huitink: "We zijn er niet uitgekomen, ook al hebben we tot diep in nacht vergaderd. Dat komt onder meer door de tijdsdruk en door de sfeer die niet bepaald goed was te noemen. Vanwege het belang van dit dossier voor onze leden, is ons er alles aan gelegen om er samen uit te komen."

Volgende week maandag komt het Algemeen Bestuur s middags weer bij elkaar. Dan zal het CNV een eerste signaal afgeven aan het kabinet. Daarmee is het dossier nog niet afgerond. Westerbeek-Huitink: "Het kabinet kan ons niet dwingen om maandag een definitief standpunt te bepalen. Eerst laten we onze leden aan het woord. Dat gebeurt in een aantal ledenbijeenkomsten die door het hele land worden gehouden in de maand juni."