MCS

Intel investeert 2 miljard dollar in productiecapaciteit voor

Intel investeert 2 miljard dollar in productiecapaciteit voor de toekomst

Investering in bijkomende 'clean rooms' en 65 nanometer productieproces

Kontich, 19 mei 2004 - Intel heeft plannen bekendgemaakt voor een bijkomende investering van $2 miljard in zijn productiefaciliteiten in Ierland. Met deze investering wil het bedrijf de chipproductie volgens het geavanceerde 65 nanometer (nm) procédé mogelijk maken en zal het de productiefaciliteit Fab 24-2 bouwen.

Met deze investering wordt de totale 'clean room' oppervlakte voor de productie van chips uitgebreid met ruim 5.500 vierkante meter. Tevens wordt hiermee de benodigde productieapparatuur aangeschaft om zowel in Fab 24-2 als in de bestaande Fab 24-faciliteiten chips te produceren volgens de nieuwste 65 nm technologie. Naar verwachting zal de constructie van de nieuwe productiefaciliteit aanvangen in de eerste helft van 2006.

'We staan op het punt om de chipproductie op te starten in Fab 24, onze nieuwste faciliteit voor 300mm wafers.', zegt Bob Baker, senior vice president, Technology Manufacturing Group van Intel. 'Dankzij de bijkomende investering in deze faciliteit zijn we er zeker van dat we beschikken over de benodigde geavanceerde productiecapaciteit om in 2006 te kunnen voorzien in de behoeften van onze klanten.'

Intel heeft voor deze investering een overeenkomst gesloten met de Irish Development Authority (IDA). In het kader van deze overeenkomst zal Intel voor verdere investeringen in ierland subsidies en andere aanmoedigingspremies ontvangen. De uitgaven voor de eerste stadia van het project passen binnen de voor 2004 verwachte kapitaaluitgaven van $3,6 tot $4 miljard.

Sinds 1989 heeft Intel ongeveer $6 miljard geïnvesteerd in zijn faciliteiten in Ierland, waar ongeveer 4.700 werknemers en contractanten werkzaam zijn, voornamelijk in Leixlip. Op deze campus bevinden zich Fab 10 en 14, alsook de nieuwe Fab 24 productiefaciliteit. Daarnaast heeft het bedrijf een ontwerpcentrum voor communicatiecomponenten in Shannon.

Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op:
http://www.intel.com/pressroom/.