Politie Limburg-Zuid

Overvallen kapsalons opgelost

Heerlen 19-05-2004 - De politie heeft na instensief speurwerk twee personen aangehouden, die verdacht worden van het plegen de gewapende overvallen op twee kapsalons. De daders hebben bekend.

Woensdag 03 maart 2004 pleegden een gemaskerde man en vrouw een gewapende overval op een kapsalon aan de Maastrichterstraat in Brunssum. Zij namen daar niet alleen het geld uit de kassa mee, maar dwongen ook twee aanwezige klanten hun geld af te geven. Op precies dezelfde wijze werd woensdag 10 maart 2004 een kapsalon aan het Bergplein in Hoensbroek overvallen. In beide gevallen vluchtten de daders met een in de nabijheid gereedstaande auto.

De politie startte meteen een uitgebreid onderzoek, dat samen met informatie, verkregen uit het buurtonderzoek en getuigenverhoren, haar al snel op het spoor bracht van de daders. Op 28 april 2004 werd een 43-jarige man een 31-jarige vrouw, beiden inwoners van Heerlen, aangehouden op verdenking van het plegen van gewapende overvallen. Zij bekenden niet alleen de overvallen, maar ook een straatroof. Deze werd gepleegd op 27 december 2003 aan de Kakertsweg in Landgraaf, waarvan een 47-jarige vrouw uit Landgraaf het slachtoffer was.

De verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de officier van justitie te Maastricht en zitten inmiddels in gevangenhouding. De politie zet het onderzoek voort.