Gemeente Stein


Wandelen in de wijk Nieuwdorp
19-05-2004

3 Jaar geleden is gestart met een project om het veiligheidsgevoel in de wijk Nieuwdorp te verhogen.
Onder regie van de Stichting Wijkteam Nieuwdorp wordt nu voor het 3e jaar gestart met het wandelen in de wijk. Diverse buurtbewoners gaan enkele avonden per jaar de straat op en melden alle onveilige en verdachte situaties. Voordat men begint te wandelen worden de buurtbewoners door de politie geïnformeerd over de gebeurtenissen van de afgelopen tijd.
Daarna gaan zij, gewapend met een portofoon en zaklamp, de straat op. Omdat de politie ook aanwezig is, worden verdachte situaties direct onderzocht.

In het eerste jaar werden door de politie op een wandelavond wel twee A4-tjes met gebeurtenissen voorgelezen. Sinds vorig jaar is het aantal incidenten enorm teruggelopen.
Ook de ernst van de incidenten is afgenomen.
Verder werden een aantal onveilige plaatsen zodanig veranderd/hersteld dat daardoor de veiligheid verhoogd is.

Mede door de betrokkenheid van de buurtbewoners is het aantal incidenten sterk verminderd. De veiligheid in de buurt werd verhoogd. De sociale controle en het herleven van het dorpsgevoel beginnen in de wijk Nieuwdorp weer goede vormen aan te nemen.

Kortom, door de inzet van buurtbewoners, is de buurt een stuk veiliger en gezelliger geworden.

Mochten er nog Nieuwdorpse bewoners zijn die ook mee willen werken aan de veiligheid in de wijk, kunt u contact opnemen met H. Willems, tel. 046-4331780