Regio berichten 19 mei

's-Hertogenbosch 19-05-2004 - .

POLITIEMAN IN BURGER HOUDT WINKELDIEF AAN

s-Hertogenbosch- In de Uilenburg is dinsdagmiddag een 26-jarige man uit Den Bosch aangehouden door een politieman in burger. Hij wordt ervan verdacht kleding ter waarde van 39 euro gestolen te hebben uit een winkel aan de Pensmarkt in Den Bosch. Een fietsende politieman in burger zag de verdachte fietsen met vijf truien onder de arm, achtervolgd door een beveiligingsbeambte. Op de fiets is de politiecollega erachteraan gegaan en pakte hem op de Visstraat bij de schouder om hem aan te houden. De verdachte wilde echter doorfietsen maar de politieman hield hem tegen. De verdachte kwam ten val en kon met veel trekken wegkomen aan de greep van de politieman. Wederom kreeg de politieman de verdachte te pakken, waarop de verdachte begon te slaan en zijn bovenkleding uitdeed, waar de politieman hem aan vasthield. Toen de verdachte met ontbloot bovenlijf hard wegrende, zette de politieman andermaal de achtervolging in en hield hem aan. De man kreeg een proces-verbaal en is na verhoor in vrijheid gesteld.

AANGEHOUDEN NA OPSTEKEN MIDDELVINGER

s-Hertogenbosch - Op de Vughterweg is dinsdagmiddag een 24-jarige man uit Vught aangehouden voor belediging van een politieman. Tijdens een verkeerscontrole aan de Vughterweg kwam de man aanrijden en stak zijn middelvinger op naar een politieman die daar aan het werk was. De man kreeg een stopteken en is aangehouden voor belediging. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau wilde de man zijn excuses aanbieden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij krijgt een proces-verbaal.

VEEL BEKEURINGEN VOOR SNELHEID BROMMER

s-Hertogenbosch Op verschillende plaatsen aan de Vughterweg, Koninginnelaan en de Hekellaan zijn dinsdagmiddag bij een controle van de politie veel bekeuringen uitgeschreven voor brommers met een te hoog vermogen (27 maal). Ook zijn 12 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, 15 voor het overtreden van de snelheid en drie maal voor het negeren van rood licht.

CONTROLE OP DRAGEN GORDEL Rosmalen Tijdens een controle van de politie op de Oude Baan in Rosmalen zijn dinsdagmiddag acht personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN s-Hertogenbosch In een winkel aan de Pettelaarseweg is dinsdagmiddag een 29-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een fles port gestolen te hebben uit de winkel. De verdachte is aangesproken door het winkelpersoneel. De man heeft een winkelontzegging gekregen en een proces-verbaal, Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ

Rosmalen Na een vechtpartij zijn drie personen dinsdagavond door de politie aangehouden die bij de Nicolaas Fierlandstraat ruzie hadden. Hierbij is een mes gebruikt, waardoor een van de verdachten gewond raakte aan zijn hand. Waarschijnlijk lag de aanleiding van het vechten in de relationele sfeer. Twee van de verdachten, een 21 jarige vrouw uit Rosmalen en 25-jarige man uit Den Bosch, hebben zich gemeld bij het politiebureau. De derde, een 26-jarige man uit Den Bosch die gewond raakte, is aangehouden in een auto die bij de Nicolaas Fierlandstraat stond. Hij is voor verzorging bij het ziekenhuis geweest. Na verhoor zijn de personen in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

OP HETERDAAD AANGEHOUDEN BIJ POGING DIEFSTAL AUTO

s-Hertogenbosch Op de Lederstraat in Den Bosch heeft de politie dinsdagavond drie personen aangehouden die verdacht worden van diefstal uit een auto en poging tot diefstal van de auto. Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Polen, een 25-jarige man uit Haaren en een 28-jarige vrouw uit Den Bosch. Na een melding van een oplettende burger zijn zij op heterdaad betrapt en aangehouden bij een auto-inbraak. Van de auto was het slot geforceerd en de draden al doorgeknipt. Deze verdachten zijn in verzekeringgesteld. Tegen de 28-jarige vrouw is tevens proces-verbaal opgemaakt voor belediging, omdat zij bij de aanhouding een politieman uitschold.

ADEMHALINGSPROBLEMEN

s-Hertogenbosch Door een brand in de keuken van een woning aan de Dr. Poelsstraat kreeg dinsdagavond een 19-jarige bewoner ademhalingsproblemen toen hij de brand probeerde te blussen. Hij is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de brand geblust en de rook uit het huis geblazen.

MET SLOK OP ACHTER HET STUUR

Haarsteeg Op de Mommersteeg heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 30-jarige vrouw uit Haarsteeg aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

FIETS UIT WINKEL GESTOLEN

s-Hertogenbosch Uit een winkel aan de Mgr. Diepenstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een fiets uit de etalage weggenomen. De ruit van de winkel werd vernield. Met behulp van een DNA kit is heeft de politie onder meer een stuk glas veiliggesteld die naar de technische recherche is gebracht voor verder onderzoek.

AANGEHOUDEN MET GESTOLEN FIETS

s-Hertogenbosch Aan de Mgr. Prinsenstraat is woensdagochtend een 41-jarige man uit Den Bosch door de politie aangehouden die ervan wordt verdacht een fiets te hebben gestolen. Van de fiets die hij bij zich had was het slot geforceerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

WAPENS IN KLUISJES

s-Hertogenbosch In het Hervioncollege heeft de politie woensdagmiddag, in samenwerking met de school, kluisjes gecontroleerd. In een reactie op het geweld op scholen is deze actie gestart. Er zijn 50 kluisjes gecontroleerd van willekeurige leerlingen. Hierin zijn geen wapens aangetroffen. Op willekeurige tijden zullen in meerdere scholen in het noordelijke deel van Den Bosch dergelijke controles worden uitgevoerd.

MOTORRIJDER VERONGELUKT

Vught Woensdagochtend is een 49-jarige motorrijder uit Den Bosch overleden aan de verwondingen van een aanrijding. De motorrijder reed op de Lunettenlaan in de richting van de penitentiaire inrichting. Een personenauto bestuurd door een 25-jarige man uit Belfeld, keerde op de weg. Toen hij zijn voertuig naar links draaide, kon de motorrijder een aanrijding niet meer voorkomen. Hij raakte de auto aan de linkerzijkant en schoof met de motor half onder de personenauto. De motorrijder is met ernstig letsel naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht waar hij aan zijn verwondingen is overleden.

VERMOGEN BOMFIETS TE HOOG

Schijndel- Op de Vicaris Aertsweg zijn dinsdagmiddag bij een verkeerscontrole vijf bromfietsers bekeurd met een te hoog vermogen. Tevens werden 2 bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van de helm en een bekeuring is uitgescherven voor het niet dragen van de autogordel.

AANGEHOUDEN VOOR OPENBARE DRONKENSCHAP

Sint Oedenrode Aan de Deken van Erpstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een 35-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden voor openbare dronkenschap. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is in vrijheid gesteld.

AANRIJDING MET MOTOR

Boxtel Op de kruising Schijndelsedijk en Oude Boomgaard is woensdagochtend een 46-jarige motorrijder uit Schinnen gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed met zijn motor over het viaduct van de A2 richting Schijndel. Een 19-jarige automobilist uit Boxtel stond voorgesorteerd om linksaf de Oude Boomgaard in te rijden. Toen de motorrijder vermoedelijk iemand inhaalde, sloeg de automobilist af. Hierdoor ontstond een aanrijding en kwam de motorrijder ten val. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

CONTROLE GESLOTEN VERKLARING

Veghel-
Dinsdag zijn in verband met een controle op de gesloten verklaring bij de Corridor en Kennedylaan 10 bekeuringen uitgeschreven.

MET DRUGS AANGEHOUDEN

Uden
Aan het Kleinveld in Uden is woensdagmiddag een 21-jarige man aangehouden die in het bezit was van drugs. Hij bleek een hoeveelheid drugs bij zich te hebben en ongeveer 60 Xtc-pillen. De man is in verzekering gesteld.

SNELHEIDSCONTROLE

Oss-
Aan de Berghemseweg en de Leygraaf zijn dinsdag middag bij een snelheidscontrole 785 passanten gecontroleerd, waarvan er 97 te hard reden.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Heeswijk Dinther
In een winkel aan het Plein 1969 is dinsdagmiddag een 48-jarige man uit Heeswijk Dinther aangehouden die ervan wordt verdacht drie repen chocola uit de winkel te hebben meegenomen zonder te betalen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING MET LETSEL

Heesch
Op de Hoogstraat is dinsdagmiddag een 43-jarige vrouw uit Heesch aangereden. Zij kwam op haar fiets uit de Pastoor Schepenstraat en reed de Hoogstraat op. Van rechts kwam een personenauto met een nog onbekende bestuurder. Er ontsond een aanrijding ontstond waarbij de vrouw op de motorkap terechtkwam. De auto reed vervolgens door. De vrouw was lichtgewond. Helaas heeft de vrouw de auto niet goed genoeg kunnen zien om deze te identificeren.

DOORRIJDING NA AANRIJDING

Oss
Dinsdagmiddag rond 16.30 uur is op het Heschepad een 12-jarige fietser uit Oss aangereden die de Haarviltstraat in wilde rijden. Uit tegenovergestelde richting kwam een auto aan, waardoor een aanrijding ontstond. De automobilist is wel uitgestapt maar vervolgens doorgereden De fietser raakte gewond.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR

Heijen-
Op de N271 te Heijen is dinsdagavond een 35-jarige man uit Gennep aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Op de A73 in Cuijk is in de nacht van dinsdag op woensdag een 21-jarige man uit Cuijk aangehouden die met drank op achter het stuur zat. De man reed met een kapot achterlicht en haalde in over een doorgetrokken streep. Toen de politie hem aanhield rook hij naar alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt

MET BROMMER TEGEN BOOM
Cuijk
Op de Bereklauw zijn dinsdagavond een 16-jarige jongen en een 15-jarig meisje uit Cuijk met de brommer in de bocht tegen een boom gereden en zijn ze onderuit gegaan. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.

AANGEHOUDEN MET BROMFIETS

Cuijk

- Op de Spinding in Cuijk is woensdagochtend een 17-jarige jongen aangehouden die met een bromfiets reed waarvan het contactslot was verwijderd en het chassisnummer weggehaald. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook krijgt hij bekeuringen voor het feit dat hij geen helm droeg, het vermogen van de bromfiets te hoog was, de uitlaat niet deugdelijk was bevestigd en er geen gele plaat op zat. De brommer is inbeslaggenomen.