Politie Limburg-Zuid

Grote schade na aanrijding op de A76

Nuth 19-05-2004 - Woensdagnacht 19 mei 2004 ontstond op de A76 als gevolg van een aanrijding grote schade aan de middengeleiding van de autosnelweg en een personenauto.

Omstreeks 01.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de autosnelweg (de A76), ter hoogte van Nuth, een ongeval zou zijn gebeurd. De patrouille die zich op de hoogte ging stellen van de situatie trof, in de richting van Geleen, op de afrit van Nuth een man aan. Hij stond naast zijn auto, die tegen de betonnen geluidswand stond. De BMW was aan beide kanten zwaar beschadigd.

De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Maasmechelen, verklaarde dat hij voor iets had moeten uitwijken en daarbij de tegen de middenvangrail was terecht gekomen en vervolgens naar rechts tegen de betonnen geluidswal gelanceerd werd. De man raakte daarbij niet gewond. Aangezien de politie vermoedde dat de Belg alcohol gedronken had werd deze aan een ademanalyse onderworpen. De man bleek méér dan 2 alcohol in zijn bloed te hebben en moest daarom zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en de politie stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht en oorzaak van het ongeval.