Gemeente Utrecht

WEBSITE OVER DUURZAME ONTWIKKELING IN UTRECHT

Vanaf vandaag is er een nieuw onderwerp te vinden op de website van de gemeente Utrecht. De site bevat informatie over duurzame ontwikkeling en bijbehorende activiteiten. Iedereen die met duurzame ontwikkeling bezig is, kan een bijdrage leveren aan de site, te vinden op www.utrecht.nl/duurzameontwikkeling.

"Duurzame ontwikkeling betekent zorgvuldig omgaan met en behouden van alles wat van grote waarde is. Mensen houden de stad in leven. Mensen zijn daarom de motor van de stad en de sleutel voor succes. Het doel van duurzame ontwikkeling is het realiseren van een vitale leefomgeving. In zo'n leefomgeving zijn alle dimensies en niveaus met elkaar verbonden. Mensen zorgen voor die verbindingen. Mensen zijn de sleutel voor succes." Schrijft de coördinator duurzame ontwikkeling bij de gemeente Utrecht op de website. Het is de bedoeling met deze site informatie en activiteiten in de stad Utrecht bekend te maken. Iedereen die met duurzame ontwikkeling bezig is, kan een bijdrage leveren. Het is een interactieve site met een discussieforum en een poll waarin men kan kiezen voor een stelling.

De site moet een ontmoetingsplek worden. De coördinator Hanneke Kloosterman: "Ik wil dat mensen door de site geïnspireerd raken en met anderen in contact komen. Onlangs nog was er iemand bezig met het maken van barrièrevrije looproutes (in Overvecht) voor ouderen en zag ineens mogelijkheden de routes te koppelen aan het Groene Stappen Idee van het Milieucentrum Utrecht. Zo blijkt veel vaker kruisbestuiving mogelijk dan gedacht. "

Kloosterman zegt dat zij "de gewone burger, iemand die betrokken is bij duurzame ontwikkeling een platform wil bieden. De website is een plek om gezamenlijk een visie te ontwikkelen op duurzame ontwikkeling. Hoe meer mensen gebruik maken van die mogelijkheid, hun mening geven en vertellen waarmee zij bezig zijn, hoe meer duurzame ontwikkeling iets van ons allemaal zal zijn."

De website over duurzame ontwikkeling is te vinden op www.utrecht.nl/duurzameontwikkeling