Gemeente Woerden

Werkzaamheden tijdelijk schoolgebouw Jan Steenstraat gestart

Op de hoek van de Jan Steenstraat en de Jozef Israëlslaan (voorheen sportclub Woerden) wordt de komende weken een noodlocatie neergezet, bestaande uit prefab units van de firma Hodes. Waarom komt deze tijdelijke voorziening daar en hoe lang?

Op de plek waar nu de Rembrandt van Rijnschoolstaat, begint (als alle volgens planning verloopt) over een jaar de bouw van de Brede School. Daar worden in de toekomst de volgende voorzieningen gevestigd: Rembrandt van Rijnschool, Willem Alexanderschool, peuterspeelzaal Kantjil en Peuterhof, een Buitenschoolse Opvang voor 12 kinderen, een onderzoeksruimte voor de jeugdgezondheidszorg (schoolarts en consultatiebureau), een schoolbibliotheek, een gymzaal en een handenarbeidruimte. Voorbereidingen voor de bouw van het complex zijn momenteel in volle gang. Omdat de huidige Rembrandt van Rijnschool in het najaar gesloopt zal worden en het onderwijs toch door moet gaan, heeft de gemeente gezocht naar een locatie waar tijdelijk een voorziening kan worden gevestigd.

Ook voor peuterspeelzaal Kantjil is een noodopvang nodig, omdat ook Sinar Maluku wordt afgebroken. Diverse locaties zijn beoordeeld en na beoordeling hiervan heeft het college gekozen voor de tijdelijke locatie op de hoek Jan Steenstraat en de Jozef Israëlslaan. De tijdelijke schoolvoorziening beslaat 1298 m² bruto vloeroppervlak, verdeeld over diverse units met een buitenhoogte van 2.80 meter en een buitenspeelplaats. In de tijdelijke schoolvoorziening worden ondergebracht: de basisschool Rembrandt van Rijn, de peuterspeelzalen Kantjil en Peuterhof en een buitenschoolse opvang (12 kinderen).

De tijdelijke voorziening wordt aangelegd in de maanden mei en juni 2004. In de laatste week van juni vindt de verhuizing plaats. De noodlokalen blijven in gebruik totdat de leerlingen hun intrek kunnen nemen in het nieuwe brede scholencomplex. Volgens de huidige planning is dat in de zomer van 2006. Deze datum is uiteraard sterk afhankelijk van diverse omstandigheden, zoals het tempo van de zogenaamde artikel 19.1 procedure voor de nieuwbouw . Na ingebruikneming van de brede school worden de noodlokalen vanzelfsprekend weer verwijderd.

Heeft u technische vragen over de bouw van de tijdelijke school, dan kunt u contact opnemen met de Afdleing Bouwzaken, de heer Claudio Martina, telefoon 428330. Vragen over het brede school-project kunt u stellen aan Marth Roegholt, projectleider, telefoon 428894.