2e persbericht van woensdag 19 mei 2004

Eindhoven 19-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Telefoon leidt naar dader inbraak

Een mobiele telefoon die werd achtergelaten bij een auto-inbraak aan de Frederiklaan in Eindhoven leidde uiteindelijk naar het adres van een Eindhovenaar die verantwoordelijk bleek voor nog eens drie andere auto-inbraken. De 33-jarige man kon op maandag 17 mei worden aangehouden. Tijdens een zoeking in zijn woning werden nog eens vier mobiele telefoons, een laptop, twee autoradios, drie laptoptassen en inbrekersgereedschap gevonden. Naast de inbraak in de auto aan de Frederiklaan wordt de man verdacht van auto-inbraken op de Keizer Karel V Singel, de Zwembadweg en de Opwettensemolen. Hij is vandaag (woensdag) voorgeleid aan de Rechter Commissaris in s-Hertogenbosch.

Eindhoven: Fietsendieven op heterdaad gepakt

Politieagenten hebben woensdag rond 10.00 uur op de Raiffeisenstraat een 37-jarige Eindhovenaar en een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De twee werden door de agenten betrapt toen ze bezig waren het kabelslot van een fiets open te knippen. Het duo is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Motor gestolen

Uit een niet-afgesloten tuin aan de s Gravesandestraat is een motor gestolen. Dat gebeurde woensdag tussen 8.30 en 13.30 uur. Het gaat om een meerkleurige Suzuki GSXR-750 (ML-DL-02).

Valkenwaard: Schutter aangehouden

Een man van 40 jaar uit Valkenswaard is woensdagochtend rond 10.30 uur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij afgelopen maandag op het Binnenveld met een vuurwapen heeft geschoten (zie ook 2e persbericht van maandag 17 mei 2004). De verdachte heeft zichzelf vanmorgen bij de politie in Valkenswaard gemeld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en zal vrijdag worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris in s-Hertogenbosch.

Waalre: Paranormaal genezer aangehouden

In zijn woning in Waalre is maandagochtend rond 8.30 uur een 52-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij in zijn hoedanigheid als paranormaal genezer ongewenste seksuele handelingen heeft verricht met twee vrouwelijke patiënten. Deze hebben daarvan aangifte gedaan bij de politie. Na onderzoek door politie en justitie is de man aangehouden en in verzekering gesteld. Hij is vandaag (woensdag) voorgeleid aan de Rechter Commissaris in s-Hertogenbosch en voor tien dagen in bewaring gegaan.

Hoogeloon: Inbraken

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in drie woning in Hoogeloon. Het betreft twee woningen aan Ten Eiken en een woning aan het Hofveld. Bij alle woningen werd de achterdeur opengebroken en werden kamers en kasten doorzocht. Er is hoofdzakelijk geld gestolen.

Budel: Inbraak in bedrijf

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Ant. Fokkerstraat in Budel. Er werd een roldeur opengebroken en de daders zijn aan de haal gegaan met handgereedschap uit een werkplaats.

Bergeyk: Snelheidscontrole

Woensdag tussen 8.30 en 11.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Weebosch in Bergeyk. Er zijn 56 bestuurders bekeurd. De snelste reed 77 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Maarheeze: Controle op snelheid

Bij een snelheidscontrole van 70 voertuigen op de Philipsweg zijn zeven overtredingen geconstateerd. Dat gebeurde woensdag tussen 13.00 en 15.00 uur. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u waar 50 km/u is toegestaan.