Gemeente Baarn

Van vijverschoonmaak tot fototentoonstelling bij Zomerschoon

11-05-2004

Schoon, veilig en gezellig is niet alleen een taak van de Gemeente. Scholen, bewonersgroepen en clubs steken in het weekend van vrijdag 14 en zaterdag 15 mei (en soms al daarvoor) de handen flink uit de mouwen om de naaste omgeving een opknapbeurt te geven. Zon 1.300 inwoners van Baarn laten hiermee zien dat zij hart voor hun omgeving hebben.

Vrijdag 14 mei geeft wethouder W.L. Lieberwerth om 8.30 uur het startsein voor Zomerschoon 2004 in Baarn. Dit wordt gedaan door bij de Amalia Astroschool aan de Parkstraat 30. Hier gaan zon 240 kinderen aan de slag om de directe omgeving van de school te ontdoen van (zwerf) vuil. Speciaal voor deze gelegenheid bedacht het Zomerschoon-team van de gemeente Baarn een spetterende voorstelling waarbij milieueducatie een vrolijke muzikale tint krijgt!

Acht scholen in Baarn gaan vervolgens aan de slag om hun naaste omgeving te ontdoen van (zwerf)vuil en eventueel op te fleuren. Groep 6 van de Montinischool organiseert een fototentoonstelling in het kader van Zomerschoon. Behalve een muzikale voorstelling, krijgen alle deelnemende kinderen een verse krentenbol aangeboden; deze is gesponsord door supermarkt Albert Heijn in Baarn.

Wethouder J. Glastra van Loon bezoekt zaterdag alle groepen bewoners die zich hebben aangemeld. Trouwe deelnemers aan Zomerschoon zijn Speeltuinvereniging Van Almonde, Bewonersgroep De Plantage, De Boemerang en Stichting Welzijn Bewoners Lage Vuursche. Zij zorgen ervoor dat hun directe omgeving een opknapbeurt krijgt en gaan schoonmaken, schoffelen en zwerfvuil verwijderen.

Workshop hengelen
De actie Zomerschoon is erg gelukkig met het feit dat er dit jaar allerlei nieuwe activiteiten zijn aangemeld. Zo zijn er zes gezinnen aan de Eemnesserweg die het Maarschalksebos van zwerfvuil gaan ontdoen. Ook de vijver aan de Oosterstraat heeft volop de aandacht van een betrokken bewoner. In nauw overleg met het Waterschap (zij beheren dit water), organiseert hij een schoonmaakactie en aansluitend, in samenwerking met een hengelsportvereniging, een workshop voor de vele kinderen in de buurt die hier vaak komen vissen.

Zomerschoon-opsteker
Voor het derde achtereenvolgende jaar meldde ook kanovereniging Meander zich aan. Zon 25 jongeren van 12-22 jaar gaan dinsdag 11 mei en woensdag 12 mei tijdens hun trainingsavond aan de slag om de oevers van de Eem te ontdoen van zwerfvuil. (Watersportvereniging de Eem verzamelde op in april ook al zon 66 zakken zwerfvuil.) Ter aanmoediging en waardering voor de activiteiten van kanovereniging Meander biedt wethouder J. Glastra van Loon hen een Zomerschoon-opsteker aan. Tijdstip van handeling: woensdagavond 20.30 uur bij het clubhuis van de kanovereniging op het Okrieteiland.