De Unie


Rabobank - Onderhandelingsresultaat CAO 2004-2005

19 mei 2004 - U treft hierbij het onderhandelingsresultaat aan van de Rabobank CAO 2004-2005. Deze is afgezet tegen de voorstellen van De Unie.

Ik verzoek u via het eveneens toegevoegde stemformulier aan ons te laten weten wat uw oordeel is over het onderhandelingsresultaat. U kunt uw mening (voor, tegen, onthouding) ook mailen naar wll-w@unie.nl, onder vermelding van uw naam en liefst ook het lidnummer.

De onderhandelingsdelegatie is van mening dat het maximaal haalbare resultaat is bereikt. Het Landelijk Bedrijfsgroepbestuur Rabobank heeft afgelopen vrijdag unaniem deze mening bevestigd.

Wel is vrijdag lang stil gestaan bij de vraag hoe de onderhandelingen in Den Haag en het mogelijk mislukken ervan zich verhouden tot het onderhandelingsresultaat bij de Rabobank. Lopen we niet voor de troepen uit?. Uiteindelijk is de conclusie getrokken dat we niet voor de troepen uit lopen.

De invoering per 1 januari a.s. van het nieuwe beoordelings- en beloningssysteem, met extra ruimte in met name de variabele beloning, vraagt vanaf nu veel snelheid, communicatie, voorlichting etc. Elke week is hard nodig. Wachten op Den Haag zou het CAO-overleg echter over de vakantie heen tillen.
Heel bewust is door de leden bij de Rabobank bij de voorbereiding van de CAO-onderhandelingen in grote meerderheid gekozen voor een gematigde eenmalige winstgerelateerde uitkering, in plaats van een collectieve loonsverhoging. Werkgelegenheid verdient een hogere prioriteit.

In het onderhandelingsresultaat is over het tweede ziektejaar al een afspraak gemaakt zonder dat in Den Haag bekend is welke afspraken er verder nog (kunnen) worden gemaakt over het WAO-dossier. Er is echter ook een ontsnappingsclausule afgesproken: Partijen bespreken het onderwerp opnieuw zodra er meer duidelijkheid is over de nieuwe WAO-wetgeving etc.

Het is aan u om de afweging te maken: voor, tegen of onthouding. U kunt dat doen tot en met vrijdag 28 mei a.s.

Informatieavond
24 mei a.s. vindt er op het hoofdkantoor van De Unie in Culemborg een informatieavond plaats. De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur, de informatie krijgt u vanaf 19.30 uur. U zou ons helpen indien u uw komst van tevoren even aankondigt.

Wim ter Welle
Bestuurder

Downloads
Rabobank - Overlegresultaat C..
Rabobank - Stemformulier CAO..

woensdag, 19 mei 2004