Universiteit Maastricht

19 mei 2004

Prof.dr. R.J. Brummer is per 19 juli 2004 benoemd tot nieuwe Programmadirecteur Voeding en Gezondheid van het Wageningen Centre for Food Sciences (WCFS)
Hoogleraar Brummer benoemd tot directeur technologisch topinstituut

Prof.dr. R.J. Brummer is per 19 juli 2004 benoemd tot nieuwe Programmadirecteur Voeding en Gezondheid van het Wageningen Centre for Food Sciences (WCFS), een van de vier technologische topinstituten in Nederland. Prof. Brummer is als hoogleraar Medische Voedingsleer en Klinische Diëtiek verbonden aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit Maastricht (UM). Voor zijn nieuwe functie wordt hij bij WCFS gedetacheerd.

Het WCFS-onderzoeksprogramma heeft drie hoofdprogrammas die alle gericht zijn op de functionaliteit van voedsel: Voeding en Gezondheid; Structuur en Functionaliteit; Microbiële Functionaliteit en Veiligheid. Het programma Voeding en Gezondheid richt zich op het verwerven van nieuwe inzichten in de invloed van voeding op de gezondheid en het streven voedingsmiddelen een grotere rol te geven in het bevorderen van gezondheid.

Robert-Jan Brummer studeerde Geneeskunde in Nijmegen en promoveerde in 1992 aan de Universiteit van Göteborg, Zweden. Sedert 1990 is hij werkzaam als Maag-, Darm- en Leverarts in het Academisch Ziekenhuis Maastricht en vervulde diverse functies binnen het interfacultaire onderzoeksinstituut NUTRIM (Nutrition and Toxicology Research Institute Maastricht), waarvan hij recent waarnemend wetenschappelijk directeur werd. In 2002 werd hij benoemd tot Hoogleraar Medische Voedingsleer en Klinische Diëtiek aan de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit Maastricht. Naast een aantal nationale en internationale bestuursfuncties op het gebied van voeding, gezondheid en ziekte is hij sedert een aantal jaren tevens actief bij de opbouw van kennisnetwerken en innovaties op het terrein van agro-food in Nederland.

Wageningen Centre for Food Sciences werd in 1997 opgericht als een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen. Het doel van WCFS is fundamentele kennis op te bouwen voor de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde voedingsmiddelen en productiemethoden met aandacht voor gezondheidsaspecten. WCFS is een alliantie van de ondernemingen AVEBE, Cosun, CSM, DSM, NZO (Nederlandse Zuivelorganisatie), Unilever en de onderzoeksinstellingen NIZO food research, TNO Voeding, Universiteit Maastricht en Wageningen Universiteit en Researchcentrum.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met WCFS, Edith van Bodegraven, coördinator PR & Communicatie, tel.: 0317 - 486161. De afdeling communicatie van de UM is bereikbaar via 043-3882044. De persberichten van de UM staan ook op internet www.unimaas.nl