19 mei 2004
Prof.dr. R.J. Brummer is per 19 juli 2004 benoemd tot nieuwe
Programmadirecteur Voeding en Gezondheid van het Wageningen Centre for
Food Sciences (WCFS)
Hoogleraar Brummer benoemd tot directeur technologisch topinstituut
Prof.dr. R.J. Brummer is per 19 juli 2004 benoemd tot nieuwe
Programmadirecteur Voeding en Gezondheid van het Wageningen Centre for
Food Sciences (WCFS), een van de vier technologische topinstituten in
Nederland. Prof. Brummer is als hoogleraar Medische Voedingsleer en
Klinische Diëtiek verbonden aan de Faculteit der Geneeskunde van de
Universiteit Maastricht (UM). Voor zijn nieuwe functie wordt hij bij
WCFS gedetacheerd.
Het WCFS-onderzoeksprogramma heeft drie hoofdprogrammas die alle
gericht zijn op de functionaliteit van voedsel: Voeding en
Gezondheid; Structuur en Functionaliteit; Microbiële Functionaliteit
en Veiligheid. Het programma Voeding en Gezondheid richt zich op het
verwerven van nieuwe inzichten in de invloed van voeding op de
gezondheid en het streven voedingsmiddelen een grotere rol te geven in
het bevorderen van gezondheid.
Robert-Jan Brummer studeerde Geneeskunde in Nijmegen en promoveerde in
1992 aan de Universiteit van Göteborg, Zweden. Sedert 1990 is hij
werkzaam als Maag-, Darm- en Leverarts in het Academisch Ziekenhuis
Maastricht en vervulde diverse functies binnen het interfacultaire
onderzoeksinstituut NUTRIM (Nutrition and Toxicology Research
Institute Maastricht), waarvan hij recent waarnemend wetenschappelijk
directeur werd. In 2002 werd hij benoemd tot Hoogleraar Medische
Voedingsleer en Klinische Diëtiek aan de Faculteit Geneeskunde van de
Universiteit Maastricht. Naast een aantal nationale en internationale
bestuursfuncties op het gebied van voeding, gezondheid en ziekte is
hij sedert een aantal jaren tevens actief bij de opbouw van
kennisnetwerken en innovaties op het terrein van agro-food in
Nederland.
Wageningen Centre for Food Sciences werd in 1997 opgericht als een
gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en
onderzoeksinstellingen. Het doel van WCFS is fundamentele kennis op te
bouwen voor de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde voedingsmiddelen
en productiemethoden met aandacht voor gezondheidsaspecten. WCFS is
een alliantie van de ondernemingen AVEBE, Cosun, CSM, DSM, NZO
(Nederlandse Zuivelorganisatie), Unilever en de onderzoeksinstellingen
NIZO food research, TNO Voeding, Universiteit Maastricht en Wageningen
Universiteit en Researchcentrum.
Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met WCFS, Edith van
Bodegraven, coördinator PR & Communicatie, tel.: 0317 - 486161.
De afdeling communicatie van de UM is bereikbaar via 043-3882044.
De persberichten van de UM staan ook op internet www.unimaas.nl
Universiteit Maastricht