Algemeen Verbond Bouwbedrijf


Nieuwsbericht

AVBB vindt uitspraak hoopgevend

19 mei 2004 Een hoopgevende uitspraak in lijn met onze visie. Zo reageert het AVBB op de uitspraak vandaag van de rechtbank in Den Haag in de zaak van een zuiveringschap tegen een aantal bouwbedrijven.

De rechtbank in Den Haag kwam tot de conclusie een oordeel op te schorten en eerst het oordeel van de Raad van Arbitrage af te wachten. De rechtbank zei zich onbevoegd te achten in een zaak die was aangespannen door het zuiveringsschap Zuidhollandse Eilanden en Waarden tegen een serie bouwbedrijven. Het schap eist 1,4 miljoen euro terug van achttien bouwbedrijven die meededen aan de bouw van een installatie voor de zuivering van afvalwater in Hellevoetsluis.

De bouwbedrijven gaven aan dat in dergelijke kwesties een oordeel van de Raad van Arbitrage in de rede ligt. Die behandelt immers geschillen over bestekken en aanbestedingen en kan volgens hen ook het best beoordelen of een bouwwerk al dan niet te veel heeft gekost. Het AVBB heeft eerder eenzelfde geluid laten horen.

Deze zaak is de eerste in een reeks waarin lagere overheden, zoals gemeenten, provincies of zuiveringsschappen, proberen te veel betaalde kosten voor aanbestede bouwwerken terug te vorderen.

Bron
AVBB