Ingezonden persbericht


PRESS RELEASE - PERSBERICHT

Architectuur, een nieuwe wetenschap?

Op 19 mei 2004 heeft de Club of Amsterdam een debat met als onderwerp "the future of Architecture - Architecture, a new kind of Science?"

Architectuur en wetenschappelijk onderzoek groeien op het moment samen tot een nieuwe vorm van architectuur. Methodes zoals evolutionair ontwerpen veranderen de wijze waarop architecten de toekomst plannen en proberen te sturen. Wat voegt dit nieuwe paradigma toe aan de architectuur?

Verschillende organisatie zoals TU Delft, ETH Zurich en EZCT houden zich bezig met onderzoek naar 'computational architecture.' Volgens Kas Oosterhuis kan architectuur niet langer zo statisch zijn als een rots. Architectuur is niet langer een statisch eindproduct. Architectuur zal in de toekomst de kunst zijn van het bouwen en navigeren met behulp van door data gestuurde constructen, atmosferen en materialen. Dit zal iemand's perceptie van gebouwen en omgeving in de toekomst volledig veranderen.

Tijdens het debat van de Club of Amsterdam zullen deze ontwikkelingen en de achtergronden kritisch worden bekeken. De inleiders van de discussie zijn Jelle Feringa (Architect, researcher, EZCT Architecture & Design Research, Amsterdam), Kas Oosterhuis (Architect, Professor, Technische Universiteit Delft) en Ludger Hovestadt (Professor for Architecture and CAAD, ETH, Zurich).Na de pauze zullen Flip Wegner (Partner, Eden Design & Communication) en Remko Scha (Professor for Computational Luingistic, Universiteit of Amsterdam) deelnemen aan het debat. Philippe-Marie Morel (Architect, theoretician, EZCT Architecture & Design Research, Parijs) is discussieleider van deze avond.

#-#-#-#

De voertaal is Engels.

De Club of Amsterdam biedt voor haar bijeenkomsten mogelijkheden voor persaccreditatie. Daarvoor kunt u contact opnemen via press@clubofamsterdam.com

Club of Amsterdam about
the future of Architecture - Architecture, a new kind of Science? Datum: woensdag, 19 mei 2004, 18:30-22:15
Meer informatie over de VIP receptie (17:30-19:00) kunt u vinden op de Ticket Corner Plaats: PricewaterhouseCoopers, Prins Bernhardplein 200, Amsterdam

Kaarten zijn online verkrijgbaar of aan de balie (behalve VIP en kortingskaarten): Kaarten: ¤ 79,- online / ¤ 89,- aan de deur.
VIP kaarten: ¤ 129,- online.
Studenten betalen: ¤ 25,- online / ¤ 29,- aan de deur. Om in aanmerking te komen voor de studentenkorting dient de student jonger te zijn dan 30 jaar. Discount kaarten (voor leden van: IPAN, NGI, The World Future Society, PricewaterhouseCoopers): ¤ 69,- online / ¤ 89,- aan de deur. De online Ticket Corner vindt u op: http://www.clubofamsterdam.com/ticketcorner.html

De Club of Amsterdam (http://www.clubofamsterdam.com) is een onafhankelijke, internationale denktank die een brug slaat tussen de rollen van industrie, onderwijs en wetenschap in de snel veranderende maatschappij. De Club of Amsterdam heeft reeds meerdere succesvolle discussiebijeenkomsten gehouden, met als onderwerpen onder andere nanotechnologie, de toekomst van mobiliteit en de toekomst van de wereldeconomie.

#-#-#-#

Meer informatie vindt u op http://www.clubofamsterdam.com/

See also the Club Amsterdam Journal

Club of Amsterdam
c/o Sonaris Consulting
Felix Bopp
Oude Haagseweg 69 A-2
1066 DC Amsterdam
The Netherlands
Phone +31-20-615 4487
Mobile +31-653-295700
press@clubofamsterdam.com http://www.clubofamsterdam.com

.Go to the Club of Amsterdam - Press Corner

Unsubscribe: http://www.ymlp.com/u.php?PressClubofAmsterdam+persbericht@nieuwsbank.nl Hosting by YourMailingListProvider