PENSIOENDESK NEDERLAND BV
http://www.pensioendesk.nl

Pensioenregelingen aanpassen is noodzaak

Pensioenen worden extra kostbaar als de ondernemer nu niet in actie komt.

Uiterlijk op 1 juni 2004 moeten alle pensioenregelingen voldoen aan de regels van de Wet fiscale behandeling van pensioenen. Als een pensioenregeling op 1 juni 2004 niet voldoet aan deze regels, kan dat grote gevolgen hebben voor de belastingen. De Belastingdienst kan bijvoorbeeld de volledige waarde van de pensioenaanspraak tot het loon rekenen. Dat betekent heel concreet dat de pensioenreserve van de ondernemer vrijvalt en progressief wordt belast.

Een onderzoek uitgevoerd in 2003 onder ruim 1800 ondernemers in het MKB leerde dat 25% van de ondernemers in het geheel niet op de hoogte is van de nieuw pensioenwetgeving. Ondernemers die wel op de hoogte zijn van de gewijzigde pensioenwetgeving zijn vaak niet volledig geïnformeerd.

Op 19 mei organiseert Pensioendesk Naarden-Bussum daarom de workshop Pensioenen zijn niet leuk. In deze workshop wordt de ondernemer op een levendige wijze geïnformeerd over de nieuwe pensioenwetgeving. Hierin wordt verteld wat u kunt doen om een fiscale claim te voorkomen. Deze workshop vindt plaats op in de Haven van Huizen te Huizen. U bent van harte welkom vanaf 14.30 uur. De presentatie Pensioenen zijn niet leuk duurt tot 16.40 uur.

Daarna is er tijd voor ontspanning. Het opbouwen van een succesvol merk, logo en imago is een lange termijn strategie. Een vereiste hiervoor is het correct beschermen van uw merken. De heer Gerard van Hulst, directeur van Novagraaf zal u hierover gedurende circa 25 minuten onderhouden.

Meer informatie kunt u vinden op
http://www.belastingdienst.nl/home/actueel/2004040601.htm of op www.pensioendesk.nl.


06 mei 04 08:50