Syntens


Morgen, woensdag 19 mei, vindt vanaf 13.00 uur de slotmanifestatie van Duurzaam Groningen plaats, een project dat zowel milieu als economie heeft gestimuleerd bij het Groningse MKB. Gedeputeerden Tonnis Musschenga en Hans Gerritsen presenteren een deel van de resultaten van het project, waaraan ook bedrijven uit uw verspreidingsgebied hebben deelgenomen (zie website www.duurzaamgroningen.nl, onder 'projecten').

Enkele facts & figures van het project zijn:

* Start project: 22 maart 2000

* Einde project: 19 mei 2004

* Aantal deelnemers: in totaal ruim 500 bedrijven Resultaten milieu en economie

Het is nog net wat te vroeg om met absolute cijfers aan te geven of Duurzaam Groningen de doelstellingen heeft behaald. Uit interviews met deelnemers en eerste monitoringsresultaten kan voorzichtig geconcludeerd worden dat er sprake is van zowel milieuverbeteringen als van economische verbeteringen.

Uit cijfers van een eerder gestart deelproject, Duurzaam Ondernemen Groningen, blijkt het volgende:
* In 31 individuele projecten zijn producten, processen en strategieën ontwikkeld waar vraag naar is.
* Er is voor 23 miljoen euro aan investeringen uitgelokt. Het 'uitgelokte' investeringsbedrag bedroeg 13,5 maal het subsidiebedrag
* Er zijn 65 nieuwe banen gecreëerd en een factor daarvan aan banen is behouden De volledige informatie wordt beschikbaar gesteld tijdens het slotcongres in de Gasunie.

Wanneer u morgen aanwezig wilt zijn, of meer informatie wenst, dan wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met Daphne Diephuis, 06 22977146.