Gemeente Zwolle

Eindrapportage project integrale jeugdgezondheidszorg gereed

Op welke vraag is integrale Jeugdgezondheidszorg (JGZ) 0-19 jaar een antwoord. Dat was de centrale vraag van het project integrale jeugdgezondheidszorg en ook de titel van de eindrapportage van dit project. Deelnemers aan dit project zijn de GGD, Thuiszorgorganisaties en de 12 gemeenten in de regio IJssel-Vecht. Het college van B&W heeft de eindrapportage op 18 mei 2004 vastgesteld.

Belangrijkste resultaten
De projectgroep heeft verschillende resultaten geboekt.
- Er is een strategische koers uitgezet en daarmee zijn ook de kaders vastgesteld waarbinnen de GGD en Thuiszorgorganisatie kunnen werken.
- De GGD en Thuiszorgorganisaties hebben een productenboek opgesteld. Hierin wordt het huidige aanbod van deze organisaties beschreven.
- Er is een eenduidig format opgesteld waar de JGZ organisaties informatie doorgeven aan de gemeenten. Landelijk wordt gewerkt aan de een informatiemonitor.

- De samenwerking tussen de diverse partijen heeft een positief effect. Partijen hebben elkaar beter leren kennen en pakken nu eerder zaken gezamenlijk op, bijvoorbeeld op het gebied van scholing en afstemming van aanbod.

Implementatie
Binnenkort wordt gestart met de implementatie van de uitkomsten van het onderzoek. De gemeenten richten zich op de beleidskaders, financiering en aansturing van het proces. De JGZ organisaties zijn verantwoordelijk voor de te leveren producten en dragen zorg voor de uitvoering.


---