Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Resultaten volledig boekjaar 2003/2004

Rotterdam, 19 mei 2004

RODAMCO ASIA SLUIT OPNIEUW EEN JAAR AF MET

NETTOWINSTGROEI ONDANKS STERKE EURO

Nettowinst stijgt met 4,6% naar EUR 32 miljoen; na correctie voor valuta-effecten een stijging van 19%

Rodamco Asia NV (`RA' of de `Vennootschap') heeft vandaag bekendgemaakt dat over het boekjaar 2003/2004 (1 maart 2003 - 29 februari 2004) een nettowinst van EUR 32,0 miljoen is gerealiseerd. Dit betekent een stijging van 4,6% ten opzichte van de nettowinst van EUR 30,6 miljoen in het vorige boekjaar.

De nettowinst van de Vennootschap zou met 19% zijn toegenomen als de gemiddeld lagere valutakoersen ten opzichte van het boekjaar 2002/2003 niet hadden geleid tot een nadelig effect van EUR 4,4 miljoen.

Het totaalresultaat kwam over het gehele boekjaar uit op EUR 6,8 miljoen (EUR 47,5 miljoen negatief in het vorige boekjaar). Dit resultaat is inclusief de negatieve valutaresultaten (EUR 50,0 miljoen negatief versus EUR 79,0 miljoen negatief in het vorige boekjaar).

De intrinsieke waarde per aandeel steeg met 1,8% van EUR 17,73 aan het begin van het boekjaar (gecorrigeerd voor dividenduitkering) naar EUR 18,05 per 29 februari 2004.

Per 29 februari 2004 had de portefeuille een waarde van EUR 774,2 miljoen en een gemiddelde bezettingsgraad van 90,5%.

Ton de Boer, directievoorzitter van RA: "Ik ben bijzonder verheugd dat we, ondanks de uitzonderlijk hoge eurokoers ten opzichte van de Aziatische valuta en de Amerikaanse dollar in het verslagjaar, een jaar-op-jaar toename van de nettowinst in euro's kunnen rapporteren. We hebben ons succes te danken aan onze bijzonder heldere strategie, onze duidelijke doelstellingen en de inzet van het team."

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Rodamco Asia N.V. Freeland Corporate Advisors N.V. Nico Kop Frans Bakker (kantoor) +65 6536 2322 (kantoor) 010 201 3626 (mobiel) +65 9831 6718
NED 1/14

WWW.RODAMCO-ASIA.COM

Rodamco Asia NV is een self-managed, closed-end pan-Aziatische onroerendgoedbeleggingsmaatschappij gevestigd in Rotterdam. De Vennootschap belegt rechtstreeks in, en voert actief beheer over, een gespreide portefeuille van eersteklas onroerendgoedbeleggingen in diverse groeiende en dynamische marktsegmenten door heel Azië. Rodamco Asia staat onder leiding van een in Azië gevestigd managementteam met ruime ervaring in Aziatisch onroerend goed en streeft naar het maximaliseren van aandeelhouderswaarde door pro-actief en vakkundig management van de meest begeerde onroerendgoedportefeuille in Azië namens beleggers uit de hele wereld.

Op dit moment heeft Rodamco Asia beleggingen in kantoren, woningen/serviceappartementen, winkels/winkelcentra en infrastructuur/bedrijfsruimten in China, Indonesië, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Zuid-Korea en Thailand. Per 29 februari 2004 had de portefeuille een waarde van EUR 774,2 miljoen en een gemiddelde bezettingsgraad van 90,5%.

De aandelen Rodamco Asia zijn genoteerd aan de effectenbeurzen van Amsterdam, Frankfurt en Parijs. Rodamco Asia NV is een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal. Per 11 mei 2004 werd 85,7% van de aandelen Rodamco Asia gehouden door ING Real Estate.

NED 2/14

FINANCIEEL VERSLAG EN TOELICHTING

Nettowinst

In het boekjaar 2003/2004 behaalde Rodamco Asia NV een nettowinst van EUR 32,0 miljoen, hetgeen EUR 1,4 miljoen ofwel 4,6% hoger is dan de EUR 30,6 miljoen nettowinst over het vorige boekjaar.

Conform de waarderingsgrondslagen van de Vennootschap worden de baten en lasten in buitenlandse valuta (Aziatische valuta's en Amerikaanse dollar) omgerekend naar euro's tegen de gemiddelde koersen gedurende het jaar. In het boekjaar 2003/2004 vielen de gemiddelde valutakoersen 10% tot 20% lager uit dan in het voorgaande boekjaar (zie tabel in de bijlage Tabellen en grafieken). Per saldo had dit een afname van de nettowinst met EUR 4,4 miljoen tot gevolg.

De nettohuuropbrengsten stegen met 4,9% van EUR 51,1 miljoen naar EUR 53,6 miljoen. Het negatieve effect van lagere valutakoersen op de nettohuuropbrengsten bedroeg EUR 7,4 miljoen.

Gecorrigeerd voor dit valuta-effect stegen de nettohuuropbrengsten met EUR 9,9 miljoen (19%), vooral tengevolge van:

· de bijdrage van de aangekochte objecten Somerset Grand Shanghai (service- appartementencomplex in het Chinese Shanghai) en Rodamco Center (kantorencomplex in het Zuid-Koreaanse Seoel) die deels teniet werd gedaan door het effect van de verkopen van Capital Square (kantoor in Singapore) en Joong Ang Building (kantoor in Seoel) in het voorgaande boekjaar,
· de oplevering van Rodamco Plaza eind augustus 2003,
· de hogere bezettingsgraad en huurprijs van onder andere Fraser Suites at Rodamco Place (serviceappartementen in Seoel), Suria KLCC (winkelcentrum in Kuala Lumpur, Maleisië), Rodamco Tower (kantoorgebouw in Seoel) en Karawaci Supermal (winkelcentrum in Jakarta, Indonesië).

Wijzigingen in nettohuuropbrengsten in EUR miljoen

Wijziging in brutohuuropbrengsten 2,6
- aankopen/verkopen en oplevering Rodamco Plaza 8,7
- door bezettingsgraad/huurtarieven 3,8
- door valutakoersen - 9,9

Wijziging in exploitatiekosten - 0,1
- aankopen/verkopen en oplevering Rodamco Plaza - 2,5
- door operationele activiteiten - 0,1
- door valutakoersen 2,5

Wijziging in nettohuuropbrengsten 2,5

De geactiveerde bouwrente ten aanzien van ontwikkelingsprojecten (gefinancierd met eigen vermogen) daalde van EUR 3,0 miljoen in 2002/2003 naar EUR 1,6 miljoen. Dit werd met name veroorzaakt door de oplevering van Rodamco Plaza eind augustus 2003. NED 3/14

De interestlasten stegen van EUR 17,0 miljoen in 2002/2003 naar EUR 17,7 miljoen. Het per saldo negatieve effect van aan- en verkopen van EUR 1,0 miljoen en van de interestlasten (EUR 3,6 miljoen) op de leningen van Rodamco Plaza sinds de oplevering werd gedeeltelijk tenietgedaan door het per saldo positieve effect (EUR 1,4 miljoen) op de interestlasten van aflossingen en lagere rentetarieven en de positieve invloed ad EUR 2,5 miljoen van lagere valutakoersen.

Herwaardering onroerend goed

De herwaardering van de onroerendgoedportefeuille op basis van externe taxaties ultimo december 2003 toont aan dat de waarde van de portefeuille in 2003/2004 met EUR 27,5 miljoen is gestegen ten opzichte van EUR 2,8 miljoen in het voorgaande jaar (zie tabel in de bijlage Tabellen en grafieken). Alle onroerendgoedobjecten zijn door externe deskundigen getaxeerd, met uitzondering van Rodamco Center dat in mei 2003 werd aangekocht.

Het positieve herwaarderingsresultaat van EUR 23,5 miljoen in Zuid-Korea werd met name veroorzaakt door de oplevering van Rodamco Plaza eind augustus 2003.

Uit de waardestijging van EUR 6,3 miljoen in Maleisië blijkt het aanhoudend goed presteren van het hoogwaardige winkelcomplex Suria KLCC. De kracht van de detailhandelssector in Indonesië en Thailand leverde ook een grote bijdrage aan de positieve herwaarderingen in deze twee landen ­ respectievelijk van Karawaci Supermal en Central Plaza Ratchada Rama III ­ gedurende het boekjaar.

In China bood de positieve herwaardering van Somerset Grand Shanghai (welke bij aanvang van dit boekjaar nog tegen aankoopprijs was opgenomen) niet voldoende compensatie voor de waardedaling van Maple Place (luxe villa's en appartementen in Beijing). De bezettingsgraden en huren van dit object bleven gematigd door een combinatie van renovatiewerkzaamheden en een zwakke vraag door meer concurrentie. Het gevolg is een negatief herwaarderingsresultaat voor China van EUR 5,1 miljoen.

De waarde van Rodamco Asia's beleggingen in de Filippijnen bleef negatieve invloed ondervinden van de verslechterende marktsituatie als gevolg van sociaal-politieke onrust. De waardering van het appartementencomplex The Light at Cairnhill in Singapore bleef onveranderd gedurende de verslagperiode. De boekwaarde van dit pand wordt nog steeds als conservatief beschouwd, hetgeen getuigt van de behoedzame benaderingswijze van de Vennootschap.

Valutaresultaten

De valutaresultaten over het boekjaar 2003/2004 kwamen uit op een negatief saldo van EUR 50,0 miljoen ten opzichte van EUR 79,0 miljoen negatief in het voorgaande boekjaar. Zowel de Aziatische valuta als de Amerikaanse dollar daalden ten opzichte van de euro in 2003/2004. Ten opzichte van de waarden per 28 februari 2003 vielen de valutakoersen tussen 5% en 16% lager uit per einde van het boekjaar (zie tabel in de bijlage Tabellen en grafieken).

NED 4/14

De volgende tabel toont de mate waarin Rodamco Asia's intrinsieke waarde per aandeel wordt beïnvloed bij steeds één procent waardedaling van de diverse Aziatische valuta's alsmede van de US dollar ten opzichte van de euro, op basis van de activa en passiva per 29 februari 2004.

Effect wijzigingen in valutakoersen op de intrinsieke waarde (IW)

Koers t.o.v. euro daalt met 1% Wijziging in IW per aandeel (EUR) USD - 0,025

IDR - 0,012

MYR - 0,027

PHP - 0,011

SGD + 0,002

KRW - 0,073

THB - 0,032


- 0,178

Met het oog op de kosten van afdekking en het langetermijnkarakter van haar investeringen dekt Rodamco Asia haar valuta- en renterisico's niet af. Ook gebruikt zij in de regel geen derivaten en verwacht zij dit niet te gaan doen. Rodamco Asia beschouwt het aangaan van leningen in dezelfde valuta als haar investeringen als een natuurlijke afdekking van het valutarisico. De directie ziet het afdekken als een te kostbare aangelegenheid en is bovendien van mening dat het afdekken een beperking in flexibiliteit betekent voor het aanbrengen van wijzigingen in de portefeuille zodra zich goede kansen hiertoe aandienen.

Overige vermogensmutaties

De overige mutaties in het vermogen bedroegen EUR 2,7 miljoen negatief (vorig jaar: EUR 1,9 miljoen negatief), bestaande uit de gebruikelijke 30% allocatie van de beheerkosten direct naar de herwaarderingsreserve (EUR 1,5 miljoen) en de kosten verband houdende met het uitkeren van stockdividend die ten laste van de agioreserve zijn gebracht (EUR 0,1 miljoen), alsmede de kosten verband houdende met de eerder gevoerde strategische besprekingen met partijen die in november 2003 werden beëindigd en het openbaar bod door ING Real Estate die ten laste van de herwaarderingsreserve zijn gegaan (EUR 1,1 miljoen).

Ontwikkeling eigen vermogen en intrinsieke waarde per aandeel

Eigen vermogen per 1 maart 2003
Aan het begin van het boekjaar 2003/2004 bedroeg het eigen vermogen van Rodamco Asia EUR 423,5 miljoen, ofwel EUR 19,39 per aandeel, op basis van 21.841.880 in omloop zijnde aandelen (totaal uitstaand 22.241.688 minus 399.808 in het bezit van de Vennootschap).

Dividenduitkering (in contanten en aandelen) in juni 2003 In juni 2003 werd een contant dividend uitgekeerd van EUR 0,40 per aandeel (EUR 8,7 miljoen in totaal) en werden 1.555.364 aandelen als stockdividend in omloop gebracht (1 nieuw aandeel voor elke 14 gehouden aandelen).

Hierdoor bedroeg het eigen vermogen aan het begin van het jaar, gecorrigeerd voor de dividenduitkering, EUR 414,8 miljoen, ofwel EUR 17,73 per aandeel op basis van 23.397.244 aandelen in omloop.

NED 5/14

Inkoop eigen aandelen
Op 19 maart 2003 kondigde Rodamco Asia aan dat ­ in het kader van haar beleid om aandelen uitgegeven als stockdividend in te kopen - 65.294 aandelen waren ingekocht tegen een gemiddelde koers van EUR 13,03 per aandeel (totale aankoopprijs EUR 0,8 miljoen).

Hedge aandelenoptieplan
Als onderdeel van het Aandelenoptieplan werden op 11 juli 2003 110.400 opties toegekend met een uitoefenprijs van EUR 14,27 per aandeel. In de tweede helft van juli en de eerste week van augustus 2003 kocht de Vennootschap 110.400 eigen aandelen terug tegen een gemiddelde koers van EUR 14,21 per aandeel (voor een totaalbedrag van EUR 1,6 miljoen) als dekking voor de verplichtingen uit hoofde van het Aandelenoptieplan. De verplichtingen uit hoofde van het Aandelenoptieschema zijn volledig afgedekt door aandelen die door de Vennootschap worden gehouden.

Na bijtelling van het totaalresultaat van EUR 6,8 miljoen en na aftrek van de aankoopprijs van aandelen (EUR 2,4 miljoen), bedroeg op 29 februari 2004 het eigen vermogen van Rodamco Asia EUR 419,2 miljoen. De intrinsieke waarde per aandeel berekend over de 23.221.550 aandelen in omloop bedroeg op die datum EUR 18,05.

Waarde portefeuille en bezettingsgraden

Per 29 februari 2004 had de beleggingsportefeuille van Rodamco Asia een omvang van EUR 774,2 miljoen, waarvan 97,5% in exploitatie. Ter vergelijking: aan het eind van het vorige boekjaar had de portefeuille een omvang EUR 701,1 miljoen, waarvan 86,8% in exploitatie.

De gespreide portefeuille van Rodamco Asia bestaande uit goed gepositioneerde en hoogwaardige beleggingen kende gedurende het volledige boekjaar 2003/2004 een hoge bezettingsgraad. Per 29 februari 2004 bedroeg de gemiddelde bezettingsgraad van de beleggingen van Rodamco Asia 90,5%, ten opzichte van 88,3% per 28 februari 2003.

Ontwikkelingen na balansdatum

Nieuwe aankoop: Seoul Mobile Telecom Building

Op 24 maart 2004 heeft Rodamco Asia de acquisitie van een derde kantoorgebouw in Seoel, Zuid-Korea aangekondigd. Het 18 verdiepingen tellende gebouw draagt de naam Seoul Mobile Telecom Building (`SMTB') en is gelegen in de woonwijk Mok-dong, op 20 minuten rijden van Seoel, welke zich momenteel tot de voorkeurslocatie voor Korea's telecommunicatie- en mediabedrijven ontwikkelt.

De acquisitie door Rodamco Asia, voor een koopprijs (inclusief geschatte aankoopkosten) van KRW 58,6 miljard (circa EUR 41 miljoen) is totstandgekomen door middel van de koop van de asset-backed aandelen (asset-backed securities (`ABS')) in de vennootschap die de huidige eigenaar is van SMTB. Als gevolg hiervan zal Rodamco Asia profiteren van volledige vrijstelling van de vennootschapsbelasting, die onder deze specifieke ABS-structuur van toepassing is tot april 2008.
NED 6/14

De brutoaankoopprijs van het gebouw bedroeg KRW 58,6 miljard, waarbij Rodamco Asia circa KRW 25,0 miljard (circa EUR 17 miljoen) uit eigen middelen heeft bekostigd en het restant van KRW 33,6 miljard (circa EUR 24 miljoen) is gefinancierd door lokale bankleningen en waarborgsommen van huurders. In het eerste en tweede jaar wordt een rendement van respectievelijk 9,2% en 9,6% verwacht terwijl het positieve effect van deze transactie op de nettowinst van Rodamco Asia over het boekjaar 2004/2005 naar verwachting ongeveer EUR 1,5 miljoen zal bedragen.

Openbaar bod op alle aandelen in Rodamco Asia

Op 5 maart 2004 kondigden ING Real Estate en Rodamco Asia in een gezamenlijk persbericht aan dat ING Real Estate voornemens was een openbaar bod uit te brengen van EUR 18,00 (cum dividend) per aandeel in contanten op alle uitstaande aandelen in Rodamco Asia NV. De officiële aankondiging van het openbare bod volgde op 5 april 2004. De commissarissen en directeuren van Rodamco Asia hebben unaniem en onvoorwaardelijk aan de Aandeelhouders van Rodamco Asia aanbevolen het Bod te aanvaarden. Op 6 mei 2004 kondigde ING Real Estate aan dat aandeelhouders die in totaal circa 85,7% van het uitstaande aandelenkapitaal vertegenwoordigden, hun aandelen hebben aangeboden en dat ING Real Estate het bod gestand doet. De resterende aandeelhouders hebben nog tot 31 mei 2004 de mogelijkheid om hun aandelen aan te bieden. ING Real Estate is voornemens, zodra dit wordt toegestaan door de relevante beursautoriteiten, de notering en/of de verhandeling van de aandelen Rodamco Asia op Euronext, de effectenbeurs van Frankfurt (Officiële Markt ­ Amtlicher Handel) en de Marché Libre van Euronext Parijs te beëindigen. ING Real Estate overweegt dan om ook de Aandelen Rodamco Asia die niet onder het Bod werden aangemeld te verwerven via de uitkoopprocedure met betrekking tot minderheidsaandeelhouders overeenkomstig artikel 2:92a van het Burgerlijk Wetboek. Voorts kunnen ING Real Estate en Rodamco Asia overwegen andere stappen te nemen teneinde Aandelen Rodamco Asia die niet onder het Bod worden aangemeld te verwerven, waaronder herstructurering of andere procedures of juridische maatregelen toegestaan binnen het kader van de Nederlandse wet- en regelgeving. Deze maatregelen kunnen tevens worden overwogen indien ING Real Estate minder dan 95% van de Aandelen Rodamco Asia houdt.

Sinds haar oprichting heeft Rodamco Asia geopteerd voor de status van fiscale beleggingsinstelling (`FBI') en haar winst werd in het verleden als zodanig tegen een tarief van 0% belast. Er is een afspraak met de Nederlandse belastingdienst gemaakt (tax ruling) op grond waarvan Rodamco Asia onder bepaalde voorwaarden de status van FBI mag behouden tot de datum waarop ING Real Estate de aandelen Rodamco Asia heeft verworven. Per deze datum, zijnde 11 mei 2004, is Rodamco Asia een normaal belastingplichtige vennootschap, die onderworpen is aan vennootschapsbelasting over haar belastbaar inkomen tegen een tarief van 34,5% (29% over de eerste 22.689). Het belastbaar inkomen bestaat onder meer uit dividendinkomsten, vermogenswinsten (en - verliezen), rente-inkomsten en valutaresultaten.

ING Real Estate verwacht dat, in verband met een verdere herstructurering, het uitkeerbare dividend over het boekjaar 2004/2005 en volgende aanzienlijk lager zal zijn dan in voorgaande jaren, onder meer door het verlies van de FBI-status van Rodamco Asia.

NED 7/14

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Rodamco Asia die zal plaatsvinden op 23 juni 2004 zal worden voorgesteld de Statuten van Rodamco Asia te wijzigen, welk voorstel onder meer zal strekken tot afschaffing van de Raad van Commissarissen van Rodamco Asia en aanpassing van de doelomschrijving van Rodamco Asia.

Dividendvoorstel

Rekening houdend met de fiscale winst over het boekjaar 2003/2004 zal op de algemene vergadering van aandeelhouders van 23 juni 2004 een dividenduitkering worden voorgesteld van EUR 0,52 per aandeel in contanten. Indien dit voorstel wordt aangenomen, zal het dividend vanaf 9 juli 2004 betaalbaar worden gesteld. Met ingang van 25 juni 2004 zullen de aandelen RA ter beurze ex-dividend worden genoteerd.

Vooruitzichten

Behoudens onvoorziene omstandigheden en gebaseerd op de huidige portefeuille en de geldende wisselkoersen en rentetarieven en verder gebaseerd op de grondslagen voor waardering en resultaatbepaling zoals gehanteerd voor het boekjaar 2003/2004, alsmede gebaseerd op de status van fiscale beleggingsinstelling van de Vennootschap die voor de gestanddoening van het openbare bod door ING Real Estate gold, verwacht de directie dat de nettowinst voor het boekjaar 2004/2005 ten minste gelijk aan de nettowinst over het voorafgaande boekjaar zal zijn.

~~ EINDE ~~

NED 8/14

TABELLEN EN GRAFIEKEN

Herwaardering onroerend goed

Periode 01/03/2003 ­ 29/02/2004 01/03/2002 ­ 28/02/2003 EUR x miljoen In % van de waarde EUR x miljoen In % van de waarde begin boekjaar begin boekjaar

China - 5,1 - 4,1 - 2,6 - 3,8 Filippijnen - 3,2 - 10,5 - 10,5 - 21,9 Indonesië 2,7 9,5 0,7 2,5 Maleisië 6,3 6,1 7,5 6,8 Singapore - - -8,7 -8,3 Thailand 3,3 4,3 0,5 0,7 Zuid-Korea 23,5 9,9 15,9 7,9

Totaal/ 27,5 4,4 2,8 0,4 Gemiddeld

Veranderingen in wisselkoersen in het jaar 2003/2004

EUR1 29/02/2004 28/02/2003 Verandering Gem. koers in Gem. koers. in Jaar-op-jaar tov euro in 2003/2004 (voor 2002/2003 (voor wijziging in % in V&W) V&W) gem. koers boekjaar 03/04

USD 1,2418 1,0782 - 13,2 1,1590 0,9735 - 16,0

PHP 69,9506 58,7889 - 16,0 63,1599 50,5318 - 20,0

IDR 10.496,4837 9.581,9634 - 8,7 9.842,5197 8.842,4517 - 10,2

MYR 4,7188 4,0977 - 13,2 4,4043 3,6992 - 16,0

SGD 2,1110 1,8741 - 11,2 2,0116 1,7288 - 14,1

THB 48,8027 46,1038 - 5,5 47,4476 41,6748 - 12,2

KRW 1.459,7475 1.286,2900 - 11,9 1.378,8539 1.192,5073 - 13,5

NED 9/14

Economische bezettingsgraden beleggingsportefeuille (in %) 2004 2003 2002 2001 2000 1999

29/2 31/8 28/2 31/8 28/2 28/2 29/2 28/2

China
Maple Place at Beijing Riviera ­ woningen 82,5 77,4 75,2 75,8 75,2 78,6 72,3 43,8
1)

Shanghai Central Plaza ­ kantoren/winkels Verk. Verk. Verk. Verk. Verk. Verk. 87,4 Somerset Grand Shanghai ­ serviceappartementen 85,6 78,5 76,9 91,8 1) 1) 1) 1) Filippijnen
The Enterprise Center ­ kantoren 90,9 89,4 88,8 90,5 89,5 78,3 56,3 20,0 Oakwood Premier at Ayala Center ­ 87,8 72,4 78,2 81,8 79,5 68,7 24,0 1) serviceappartementen
Indonesië
Karawaci Supermal ­ winkels 92,52) 94,02) 92,62) 93,02) 95,62) 92,42) 92,32) 69,72) Maleisië
Suria KLCC ­ winkels 98,9 99,1 99,3 99,9 99,7 99,2 97,4 89,4 Singapore
Capital Square ­ kantoren Verk. Verk. Verk. 99,6 98,9 98,3 91,1 74,0 Thailand
Oakwood City Residence ­ serviceappartementen 90,9 84,3 96,5 90,6 96,7 95,0 61,5 25,9 Central Plaza Ratchada Rama III ­ winkels 97,1 96,3 95,2 93,8 93,1 88,5 85,3 1) Zuid-Korea
Rodamco Tower ­ kantoren 100,0 100,0 96,8 98,9 98,9 88,7 87,6 1) Joong Ang Building ­ kantoren Verk. Verk. Verk. 96,9 95,3 1) 1) 1)
1) 1) 1) 1)

Fraser Suites at Rodamco Place - 70,1 82,8 72,8 51,5

serviceappartementen

1) 1) 1) 1) 1) 1)

Rodamco Center ­ kantoren 100,0 97,8 Rodamco Plaza ­ winkels 86,4 87,1 1) 1) 1) 1) 1) 1)

Gemiddelde bezettingsgraad 90,5 89,2 88,3 88,5 93,2 89,3 75,5 59,7

Theoretische (potentiële) brutohuur-
opbrengsten (in miljoenen euro's) 86,3 95,7 72,9 86,0 67,6 56,6 59,6 26,9

Theoretisch brutohuurrendement 11,4% 11,5% 12,0% 11,1% 9,9% 9,4% 10,7% 9,3%


1) Nog in aanbouw of nog niet aangekocht per deze datum.
2) Als percentage van het heropende gedeelte, te weten 65.400 vierkante meter op 29 februari 2004.

NED 10/14

Spreiding van de onroerendgoedportefeuille per 29 februari 2004 100% = EUR 774,2 miljoen

Portfolio spread by geography Portfolio spread by sector

4.1% 0.1%

2.4%

3.5% 23.8%

10.6% 34.3%

49.5%

14.1%

41.8%

15.8% Residential/ Serviced apartments Retail South Korea China Malaysia Offices Thailand Philippines Indonesia Infrastructure and others Singapore

Ontwikkeling van de Theoretische brutohuuropbrengsten uit de onroerendgoedportefeuille beleggingsportefeuille (in EUR miljoen) (in EUR miljoen)

900 120

842 853

774

800 765

720 100

701

671

700 677

593

600 80

500
60

380

400 356

300 40

200
20

100
0 0


02/1999 02/2000 02/2001 02/2002 02/2003 02/2004 Feb-99 Aug-99 Feb-00 Aug-00 Feb-01 Aug-01 Feb-02 Aug-02 Feb-03 Aug-03 Feb-04 Investment properties Leased Development projects Unleased

Rendement van een belegging in Rodamco

Ontwikkeling van koers en intrinsieke waarde Asia in verhouding tot Nederlandse en 29 februari 2000 ­ 29 februari 2004 Aziatische aandelen 29 februari 2000 ­ 29 februari 2004

26 230

Net asset value RA: Investment of EUR 100, dividends reinvested 24 RA Share Price RA:Share Price 210

GPR 250 Asia GPR250Ned 22 190 AEX

170

20
150

18
130

16
110

14
90

12
70

10 50

0000 0000--yyaa ndnd 0000 ndnd 0101 0202 ndnd 0202 0303 0303 0404 ee bb endend g-g- 0000--vv 0101-- 0101--rraa ee g-g- 0101--vv ee g-g- 0202--vv 0303--vv b-b- uu g-g- oo 0101--yyaa uu oo 0202--yyaa uu oo 0303--yyaa uu oo Feb-Feb- FeFe MM MM ddiivvii AA ddiivvii eeFF NN MM ddiivvii AA NN Feb-Feb- MM ddiivvii AA Feb-Feb- MM AA NN 30 dd dd dd NN dd-- 0 0 0 0 0 0 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 3 29-29- 28-28- 02-02-

31-31- 31-31- 29-29-

30-30- 31-31- 31-31- 30-30- 28-28- 31-31- 31-31- 30-30- 28-28- 31-31- ExEx 30-30- 30-30- Ex- Ex- Ex-Ex- 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 0000 01 Ex-01 Ex- 0202 0303 02/ 04/ 06/ 08/ 10/ 12/ 02/ 04/ 06/ 08/ 10/ 12/ 02/ 04/ 06/ 08/ 10/ 12/ 02/ 04/ 06/ 08/ 10/ 12/ n-n- un-un-JJ uuJJ un-un-JJ un-un-JJ 29/ 29/ 29/ 29/ 29/ 29/ 28/ 29/ 29/ 29/ 29/ 29/ 28/ 29/ 29/ 29/ 29/ 29/ 28/ 29/ 29/ 29/ 29/ 29/ 26-26- 28-28- 21-21- 13-13- NED 11/14

FINANCIËLE SECTIE

GECONSOLIDEERDE BALANS 29/02/2004 28/02/2003

(gecontroleerd) (gecontroleerd) EUR x miljoen EUR x miljoen Activa
Beleggingen
Onroerend goed 754,7 608,4 Ontwikkelingsprojecten 19,5 92,7 ______ ______

Totaal beleggingen 774,2 701,1

Vorderingen 8,6 8,5 Liquide middelen 28,5 62,1 ______ ______

Totaal activa 811,3 771,7

Passiva
Hypotheken en overige leningen 337,9 272,6 Kortlopende schulden 54,2 75,6 ______ ______

Totaal schulden 392,1 348,2 ______ ______

Eigen vermogen vóór winstdeling 419,2 423,5

Intrinsieke waarde per aandeel (in euro's) 1) 18,05 18,10

Leverage (externe leningen / totale activa) 41,6% 35,3%

GECONSOLIDEERDE WINST- EN Vierde kwartaal volledig boekjaar VERLIESREKENING

01/12/2003 ­ 01/12/2002­ 01/03/2003 ­ 01/03/ 2002­

29/02/2004 28/02/2003 29/02/2004 28/02/2003

(gecontroleerd) (gecontroleerd) (gecontroleerd) (gecontroleerd) EUR x miljoen EUR x miljoen EUR x miljoen EUR x miljoen

Brutohuuropbrengsten 18,7 17,4 71,5 68,9 Exploitatiekosten - 4,5 - 5,5 - 17,9 - 17,8 _____ _____ _____ _____

Nettohuuropbrengsten 14,2 11,9 53,6 51,1

Geactiveerde bouwrente - 0,9 1,6 3,0 Interestbaten 0,1 0,4 0,8 1,8 Interestlasten - 5,0 - 3,7 - 17,7 - 17,0 Beheerkosten en commissarissenbeloning - 0,7 - 0,8 - 3,5 - 4,4 Vennootschapsbelasting - 0,7 - 0,8 - 2,8 - 3,9 _____ _____ _____ _____

Nettowinst 7,9 7,9 32,0 30,6

Herwaardering onroerend goed 7,6 0,9 27,5 2,8 Valutaresultaten - 9,4 - 36,0 - 50,0 - 79,0 Overige vermogensmutaties - 0,7 - 0,3 - 2,7 - 1,9 _____ _____ _____ _____

Totaalresultaat 5,4 - 27,5 6,8 - 47,5

Nettowinst per aandeel (in euro's) 1) 0,35 0,34 1,38 1,31

Totaalresultaat per aandeel (in euro's) 1) 0,23 - 1,17 0,29 - 2,03


1) De vergelijkende cijfers per aandeel zijn aangepast voor het effect van de aandelen die in juni 2003 als stockdividend zijn uitgekeerd.
NED 12/14

MUTATIES IN HET EIGEN VERMOGEN EN INTRINSIEKE WAARDE PER AANDEEL


01/03/2003 ­ 29/02/2004 01/03/2002 ­

28/02/2003

EUR x EUR per aandeel 1) In % EUR x miljoen miljoen

Eigen vermogen per 1 maart 423,5 19,39 479,3 Correctie voor uitkering van

- dividend in contanten -8,7 - 0,40 -10,0
- stockdividend - - 1,26 - 414,8 17,73 100,0 469,3

Nettowinst 32,0 1,38 7,8 30,6 Herwaardering onroerend goed 27,5 1,18 6,6 2,8 Valutaresultaten -50,0 -2,15 -12,1 - 79,0 Overige vermogensmutaties -2,7 -0,12 -0,7 - 1,9

Totaalresultaat 6,8 0,29 1,6 - 47,5

Inkoop eigen aandelen2) - 2,4 0,03 0,2 1,7

Eigen vermogen per einde 419,2 18,05 101,8 423,5 periode

Marktkapitalisatie,
aandelenkoers en (dis)agio
ten opzichte van intrinsieke 379,7 16,35 - 9,4 waarde per 29 februari 2004


1) Cijfers per aandeel berekend aan de hand van het volgende aantal aandelen in omloop:
- Vermogen begin boekjaar: aantal aandelen in omloop begin boekjaar: 21.841.880
- Totaalresultaat: gewogen gemiddelde aantal aandelen, zijnde 23.272.297
- Vermogen einde periode: aantal aandelen in omloop per 29 februari 2004: 23.221.550
2) Het vergelijkende cijfer voor 2002/2003 heeft betrekking op de opbrengst van aandelen die opnieuw in omloop zijn gebracht i.v.m. uitoefening van opties.

MUTATIES IN UITSTAANDE EN IN OMLOOP ZIJNDE AANDELEN

Aantal Aantal door de Vennootschap Aantal uitgegeven en gehouden aandelen aandelen in uitstaande Dekking opties Inkoop eigen omloop aandelen aandelen Stand 1 maart 2003 22.241.688 399.808 - 21.841.880 Inkoop van aandelen maart 2003 - - 65.294 - 65.294 Stockdividend 2002/2003 1.490.070 - - 65.294 1.555.364 Inkoop aandelen ter afdekking
opties juli 2003 - 110.400 - - 110.400 ______ ______ ______ ______

Aandelen per 29 februari 2004 23.731.758 510.208 - 23.221.550

NED 13/14

BEKNOPT GECONSOLIDEERD KASSTROOMOVERZICHT

01/03/2003 ­ 29/02/2004 01/03/2002 ­28/02/2003

(gecontroleerd) (gecontroleerd) EUR x miljoen EUR x miljoen Operationele activiteiten 10,5 40,3 Investeringsactiviteiten - 135,4 - 68,0 Financieringsactiviteiten 91,1 - 11,9 Overige activiteiten 0,2 1,5 ______ ______

Netto kasstroom - 33,6 - 38,1 Liquide middelen begin boekjaar 62,1 100,2 ______ ______

Liquide middelen einde boekjaar 28,5 62,1

GESEGMENTEERDE INFORMATIE
Primaire indeling ­ geografische segmenten

Boekjaar 2003/2004
(gecontroleerd) EUR x China Indonesië Maleisië Filippijnen Singapore Zuid- Thailand Totaal miljoen Korea

Brutohuuropbrengsten 11,5 7,3 12,3 4,6 - 26,1 9,7 71,5 Exploitatiekosten 4,6 1,8 2,1 1,8 - 3,9 3,7 17,9 Nettohuuropbrengsten 6,9 5,5 10,2 2,8 - 22,2 6,0 53,6

Herwaardering
onroerend goed -5,1 2,7 6,3 -3,2 0,0 23,5 3,3 27,5

Boekjaar 2002/2003
(gecontroleerd) EUR x China Indonesië Maleisië Filippijnen Singapore Zuid- Thailand Totaal miljoen Korea

Brutohuuropbrengsten 10,0 7,7 13,4 5,9 3,9 17,3 10,7 68,9 Exploitatiekosten 3,8 2,5 2,1 2,3 - 0,1 2,8 4,4 17,8 Nettohuuropbrengsten 6,2 5,2 11,3 3,6 4,0 14,5 6,3 51,1

Herwaardering
onroerend goed - 2,6 0,7 7,5 - 10,5 - 8,7 15,9 0,5 2,8

Secundaire indeling: - onroerendgoedcategorieën

Boekjaar 2003/2004
(gecontroleerd) EUR x miljoen Kantoren Winkels en Woningenen Infrastructuur Totaal winkelcentra service- en appartementen bedrijfsruimten

Brutohuuropbrengsten 16,1 28,8 26,6 - 71,5 Exploitatiekosten - 0,7 5,5 13,1 - 17,9 Nettohuuropbrengsten 16,8 23,3 13,5 - 53,6

Herwaardering onroerend goed - 0,8 31,8 -3,9 0,4 27,5

Boekjaar 2002/2003
(gecontroleerd) EUR x miljoen Kantoren Winkels en Woningen en Infrastructuur Totaal winkelcentra service- en appartementen bedrijfsruimten Brutohuuropbrengsten 19,0 25,0 24,9 - 68,9 Exploitatiekosten 0,2 5,3 12,3 - 17,8 Nettohuuropbrengsten 18,8 19,7 12,6 - 51,1

Herwaardering onroerend goed -9,2 11,4 0,0 0,6 2,8

NED 14/14


---- --