Akzo Nobel

Akzo Nobel bouwt nieuwe fabriek voor bouwverven in Vietnam

Arnhem, 19 mei 2004 In lijn met de ambitie om verdere groei te verwezenlijken in Azië is Akzo Nobel gestart met de bouw van een nieuwe fabriek voor bouwverven in Vietnam. De fabriek wordt gebouwd op een van de zich snel uitbreidende industrieterreinen buiten Ho Chi Minh City.

Azië blijft van vitaal belang voor ons en deze investering is opnieuw een illustratie van de strategische stappen die wij blijven zetten om een sterke aanwezigheid te realiseren van al onze kernactiviteiten, zei Rudy van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Coatings.

De nieuwe faciliteiten van Akzo Nobels business unit Decorative Coatings International (DCI), worden gebouwd op een terrein van 4 ha in het AMATA Industrial Park in de provincie Dong Nai. De investering zal leiden tot een aanzienlijke verhoging van de productie en een geleidelijke toename van het aantal banen in de komende jaren.

Door deze nieuwe fabriek krijgen wij een sterkere basis om ons marktaandeel in Vietnam te verhogen in overeenstemming met de groeidoelstellingen van de business unit in de regio Asia Pacific, verklaarde DCI General Manager Jan Andersson. Wij kunnen niet verder groeien op ons complex in Ho Chi Minh City, omdat wij daar al op volle capaciteit draaien en verdere uitbreiding niet mogelijk is.

DCI produceert en verkoopt al sinds 1992 bouwverven in Vietnam. De nieuwe fabriek ligt 35 km van de bestaande fabriek in Ho Chi Minh City en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2005 in gebruik worden genomen.

Internet: www.akzonobel.nl; www.deco.akzonobel.com Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343