Gemeente Sneek


Commissie SOM oriënteert zich op volkshuisvesting De raadscommissie Stadsontwikkeling Milieu en Openbare werken heeft gesprekken gevoerd met organisaties die actief zijn op het gebied van de volkshuisvesting in Sneek.
Het was de eerste keer dat de commissie een dergelijke "deskundigen meeting" organiseerde.
De nieuwe opzet past in het dualisme, waarbij de raadsleden voor hun oordeelsvorming meer in direct contact met burgers en instanties treden.

Behalve met woningbouwcorporaties is gesproken met organisaties die de belangen van ouderen behartigen.
Tijdens de bijeenkomst stond het tekort aan huurwoningen voor mensen met een laag inkomen centraal. Er zijn ideeën naar voren gebracht om meer betaalbare huurwoningen te realiseren een de doorstroming te bevorderen Daarnaast zijn de woonwensen van senioren aan de orde geweest.

Het overleg heeft veel informatie opgeleverd die betrokken zal worden bij de besluitvorming rondom het woonplan. In dit plan wordt ondermeer aangegeven wat de behoefte aan woningen in Sneek is en hoe daaraan tegemoet gekomen kan worden. Dit woonplan zal binnenkort door de raad worden behandeld. De commissie heeft het college inmiddels gevraagd bij de voorbereiding van het woonplan de uitkomsten van het overleg te betrekken.

De commissie is erg enthousiast over resultaat van de bijeenkomsten en de respons van de organisaties. Zij is van plan om in de toekomst vaker dergelijke bijeenkomsten te organiseren.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 18-5-2004