AND

Published: 09:10 19.05.2004 GMT+2 /Source: AND Int. Publishers NV /AEX: AND /ISIN: NL0000430072

KPN gaat reisafstanden automatisch declareren met AND technologie

Telecombedrijf gaat AND-Webservice technologie integreren in haar PeopleSoft HR omgeving

ROTTERDAM, 19 mei 2004 - KPN gaat de reiskilometers van zijn werknemers automatisch berekenen met behulp van de Web Service technologie GeoAccess Expenses van AND Products. Dit zal KPN Nederland een efficiëntie besparing en declaratie besparing van vele duizenden euro's per jaar opleveren.

KPN Nederland is niet het enige bedrijf dat op deze manier geld hoopt te besparen. Diverse andere bedrijven en organisaties zoals de Belastingdienst, ING Nederland en diverse ministeries in Nederland gebruiken hiervoor AND-software en technologie. Eventueel geïntegreerd in hun HR-portal, kunnen bedrijven en organisaties met behulp van deze AND oplossingen exact berekenen hoeveel kilometers hun werknemers dagelijks reizen en op hoeveel vergoeding zij recht hebben bij woon-werkverkeer en reiskostendeclaraties in Nederland en de overige landen in de Wereld.

Eenvoudig
"Deze tool, AND GeoAccess Expenses genoemd', is een webservice tool die eenvoudig geïntegreerd kan worden in bestaande HR- en financiële software", zegt Internationaal Accountmanager Roland van der Horst van AND. "Reisafstanden van werknemers worden steeds op dezelfde manier berekend. Zo ontstaan er geen discussies meer over reisdeclaraties. De tool houdt rekening met de werkelijke afstand over de weg".

Minder administratie
AND GeoAccess Expenses wordt geïntegreerd in de HR Portal van KPN Nederland en deze draait op een PeopleSoft platform. Dit geautomatiseerde proces zal veel administrative werkzaamheden besparen.

Over AND
AND (AEX: AND) is als softwarebedrijf gespecialiseerd in geografische data (adressen, wegen, routes) en de technologie om die praktisch toe te passen. AND is de internationale specialist op het gebied van geografische oplossingen voor ontwikkelaars van toepassingen als CRM, SCM, ERP, Fleet Management en Mobile Location Services. Tot de afnemers behoren ontwikkelpartners en klanten als VDO Siemens, AOL, HP, IBM, Eastman Kodak, Manugistics, Mapinfo, MapQuest, Sony, Unilever en Vodafone. Het hoofdkantoor van AND staat in Rotterdam. Bij AND werken ruim 80 professionals, in Nederland en India. Wilt u meer informatie, kijk dan op www.and.com.

Informatie voor de pers (