Stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht 19-05-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 mei heeft de politie een man op het Zandpad aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 01.35 uur een bestuurder het rode verkeerslicht op de kruising Carnegiedreef met de Einsteindreef negeren. Bij het zien van de politie verhoogde de bestuurder zijn snelheid en sloeg ter hoogte van het Zandpad rechtsaf het Zandpad op. Hier kreeg de bestuurder een stopteken, waaraan hij voldeed.

De 25-jarige bestuurder uit Maarssen had geen papieren bij zich. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de man. Na een eerste blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. In eerste instantie gaf de bestuurder nog een valse naam op en wilde niet mee naar het bureau. Omdat hij recalcitrant werd, moest de man geboeid worden overgebracht. Op het bureau wees de ademanalyse 475 ug/l uit. Tevens werd duidelijk dat de Maarssenaar ook nog gesignaleerd stond voor een andere regio.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft bij een winkel aan de Van Rensselaerlaan drie jongens aangehouden op verdenking van diefstal en verzet.

De politie werd omstreeks 17.35 uur gewaarschuwd door de beveiliging van het bedrijf. Een van de beveiligingsmedewerkers had gezien dat een 15-jarige jongen uit Utrecht goederen wilde meenemen zonder deze eerst af te rekenen. Op het moment dat de jongen werd aangesproken, kwam een tweede jongen 16 jaar en afkomstig uit Utrecht hem te hulp en ging zich met de zaak bemoeien. Beide jongens werden door de beveiliging aangehouden.

Uiteindelijk bleek er nog een derde vriend in de winkel aanwezig en die vond het nodig om één van de beveiligingsmensen een klap te geven. Deze 17-jarige jongen uit Utrecht werd door de politie bij de uitgang aangehouden. Alle jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto in de brand

UTRECHT Woensdagmiddag trof de politie een brandenden auto op de Papyrusdreef aan.

Rond 14.45 uur kreeg de politie een melding van een autobrand op de hoek Papyrusdreef met de Ramsesdreef. Ter plaatse trof de politie een voertuig aan waarin een klein brandje woedde. Plotseling begon de auto spontaan te rijden. Vermoedelijk werd dit veroorzaakt door kortsluiting. De brandweer was snel ter plaatse en kon na het inslaan van een raampje de brand blussen. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand en sluit brandstichting niet uit.