Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 19-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Pijltje in rug

AMERSFOORT Op dinsdag 18 mei is een jongen met een pijltje in zijn rug geschoten.

Rond 21.10 uur fietste een vrouw uit Amersfoort met haar 12-jarige zoontje over de Vermeerstraat in de richting van Leusden. Plotseling voelde het jongetje een hevige pijn in zijn rug. Zijn moeder zag dat een pijltje van 8 10 cm in de rug van haar zoontje zat. Zij heeft het pijltje verwijderd.

Getuigen zagen ten tijde van het voorval dat een Groene BMW 3-serie de moeder en zoon passeerde. Zij hoorden een gedempte knal, hoorden dat de bestuurder van de BMW direct veel gas gaf en hard doorreed. De politie vermoedt dat vanuit de auto op het jongetje is geschoten.

Het jongetje is met zijn moeder voor onderzoek naar het Lichtenbergziekenhuis gegaan.

Getuigen van het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Stoepranden: over de kop

AMERSFOORT Op dinsdag 18 mei eindige een spelletje stoepranden in een ongeval.

Rond 20.10 uur was een 12-jarige meisje uit Amersfoort met een vriendinnetje aan het stoepranden op de Soesterweg. Toen de bal op de weg rolde, wilde zij hem pakken. Daarbij zag zij een 27-jarige fietser uit Maarsbergen niet aankomen. Zij liep tegen hem aan en kwam ten val. De fietser sloeg over de kop. Hij had dermate veel last van een been, dat hij niet meer op kon staan en is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. Het meisje liep een pijnlijke plek op haar been op en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Gordelcontrole

LEUSDEN De politie heeft op dinsdag 18 mei van 14.30 uur tot 15.30 uur een gordelcontrole op de Middenweg gehouden. Dertien automobilisten werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen.

Geslotenverklaring

WOUDENBERG De politie heeft op dinsdag 18 mei van 16.00 uur tot 17.00 uur op de Voskuilerdijk gecontroleerd op de naleving van de geslotenverkalring. Tien automobilisten werden bekeurd omdat zij de geslotenverklaring negeerden.

Sturen in elkaar

WOUDENBERG Op dinsdag 18 mei raakte een meisje gewond bij een ongeval met haar fiets.

Rond 15.35 uur fietste een 15-jarige meisje over de Geeresteinlaan in de richting van Woudenberg. Naast haar fietste twee jongens, waar zij mee naar huis reed. Zij raakte met haar stuur de anderen en kwam ongelukkig ten val. Daarbij kwam zij op haar hoofd terecht en bovendien kwam bij de valpartij haar fiets ook tegen haar hoofd aan.

Door een 17-jarige meisje uit Amersfoort werd eerste hulp verleend. Het 15-jarige meisje is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.