Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 19 mei 2004

* ARBEIDSONGEVAL
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks acht uur raakte aan boord van een zeeschip dat afgemeerd lag op de Europweg een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gewond. Het slachtoffer stond op een ladder, die tegen een container was geplaatst. Door onbekende oorzaak gleed de ladder weg, waarna de man een val van zo'n zes meter maakte. Voordat de man uit zijn benarde situatie gehaald kon worden, moesten eerst twee containers worden verplaatst. Door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond werd het slachtoffer, dat onder meer hoofdletsel en een gebroken been opliep, vervoerd naar het Zuiderziekenhuis. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag werd in een woning aan de Linker Rottekade een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor naar aanleiding van een melding van waterlekkage. Na onderzoek werden 304 planten aangetroffen. Alle goederen, alsmede de planten, werden in beslag genomen en vernietigd.
Dinsdagmiddag half vier, werd naar aanleiding van stankklachten, door politiepersoneel een onderzoek in een woning aan de Erasmussingel ingesteld. Na onderzoek bleek in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aanwezig te zijn. De kwekerij bestond uit 160 planten . Tevens werd één kilo gedroogde hennep aangetroffen. Alle goederen werden in beslag genomen en vernietigd.
Eveneens werd naar aanleiding van stankoverlast dinsdagmiddag rond half drie een onderzoek ingesteld in een woning aan de Bas Jungeriusstraat. Ook hier werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. In totaal stonden er 569 planten. Alle planten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd.
VLAARDINGEN - Dinsdagavond rond half zes werd er een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de De Ruyterstraat. In twee ruimtes werden totaal 150 planten aangetroffen. De planten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen. Na onderzoek bleek de stroom illegaal te worden afgetapt. Tegen de eigenaar of bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.


* MOTORRIJDER ERNSTIG GEWOND
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks half zeven raakte op de Coloradoweg een 43-jarige man uit Spijkenisse ernstig gewond, nadat hij werd aangereden door een vrachtwagen met oplegger bestuurd door een 32-jarige man uit Ameide. De vrachtwagenchauffeur stak de Coloradeweg over, maar zag hierbij het slachtoffer over het hoofd. Als gevolg van de aanrijding kwam de motorrijder ten val en raakte met zijn been onder de wielen van de oplegger klem. De Spijkenisser werd met een spoedtransport vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Daar werd geconstateerd dat zijn been geamputeerd moest worden. De Technische Ongevallen Dienst heeft een onderzoek ingesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Op de Statenweg werd dinsdagmiddag tussen kwart voor twee en zes uur, door personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 1258 automobilisten het controlepunt en overschreden 110 bestuurders de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur.


* CONTROLE ZWAAR VERVOER
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmorgen en -middag samen met personeel van de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat op het Groene Kruisplein een controle zwaar vervoer. Tussen negen en drie uur werden met behulp van een mobiele weegbrug diverse vrachtwagens gecontroleerd. In totaal werden 37 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer ongeldig rijbewijs, overbelading, vervallen apk en gladde banden.