Provincie Limburg

Burgerjaarverslag Gouverneur: het kan altijd beter Gouverneur van Voorst tot Voorst heeft het eerste burgerjaarverslag

aangeboden aan Provinciale Staten. Dit gebeurt samen met een totaalpakket aan verantwoordingstukken van het College van Gedeputeerde Staten.

In deze eerste editie van het burgerjaarverslag gaat de Gouverneur onder meer in op de kwaliteit van de provinciale dienstverlening aan burgers, op burgerparticipatie en de behandeling van bezwaarschriften.

Het burgerjaarverslag is één van de gevolgen van de wijziging van de Provinciewet per 12 maart 2003. Deze wet leidde tot de introductie van het dualisme in het bestuur van de Provincie. Met de invoering van het duale stelsel heeft de Gouverneur de rol van kwaliteitsbewaker gekregen.

Terugkijkend stelt de Gouverneur niet ontevreden te zijn, maar hij is wel van mening dat het altijd beter kan. Daarvoor doet de Gouverneur tien concrete aanbevelingen. Centrale doelstelling blijft om de dienstverlening aan burgers en anderen voortdurend te verbeteren. De Gouverneur roept eenieder op om suggesties voor verbetering van de dienstverlening door de Provincie, van de procedures voor burgerparticipatie of van de behandeling van bezwaar-schriften, beroepen of klachten aan hem te laten weten. Ook als het suggesties zijn over het burgerjaarverslag.

Het burgerjaarverslag is openbaar en wordt ook op de provinciale website geplaatst.

19-5-2004 09:25