Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht 19-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Onder invloed

SOEST Op dinsdag 18 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 17.15 uur controleerden politiemensen op de Torenstraat een 76-jarige automobilist uit Leusden omdat hij in strijd met de geslotenverklaring reed. Zij constateerden dat de man naar alcohol rook en hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 810 ug/l, ruim 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Kop-staart

BAARN Op dinsdag 18 mei raakten drie autos betrokken bij een aanrijding.

Rond 16.05 uur reed een 28-jarige automobilist uit Naarden over de Amsterdamsestraatweg in de richting van de Zandheuvelweg. Voor hem reed een 25-jarige automobilist uit Almere-buiten en daarvoor een 34-jarige automobilist uit Soest. De Soester moest voor het overige verkeer remmen en kwam tot stilstand. De 25-jarige automobilist deed hetzelfde, maar de automobilist uit Naarden zag dit te laat. Hij botste op zijn voorligger, die dientengevolge weer op zijn voorligger werd gedrukt. De 25-jarige automobilist, de 34-jarige automobilist en een 34-jarige Soestse passagiere van hem klaagden allen over pijn in hun nek. De automobilist uit Naarden liep geen letsel op.