Korps Landelijke Politiediensten

Paaltje doorboort trein

Castricum - Een paaltje doorboorde dinsdagavond 18 mei 2004 omstreeks 23.50 uur de bodem van de intercity Amsterdam Alkmaar. Het paaltje is met opzet ter hoogte van Castricum in het spoor geplaatst. Bij het incident raakte niemand gewond. De schade aan de trein is groot. De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt een onderzoek in naar de dader(s).

De intercity reed ter hoogte van de spoorwegovergang Heemstederweg over een paaltje en sleepte deze over een afstand van 400 meter mee. Het paaltje boorde zich door de bodem van de trein heen en veroorzaakte een gat van 8 meter lengte. Niemand van de 150 à 200 treinpassagiers raakte hierbij gewond. Spoorwegpolitie en regiopolitie Noord Holland Noord assisteerden de treinreizigers bij het over stappen in een vervangende trein. De treinreizigers liepen door dit incident ruim 1 uur vertraging op. Het wegverkeer bij de spoorwegovergang Beverwijksestraatweg liep eveneens veel hinder op. De NS en Prorail liepen schade op door het incident. De schade voor de NS wordt geschat op 100.000 euro. Prorail kon nog geen schadebedrag noemen. De schadebedragen zullen op de veroorzaker(s) worden verhaald.

De Spoorwegpolitie zal een onderzoek instellen naar de dader(s) en de herkomst van het paaltje. Getuigen van het incident kunnen zich melden bij de Spoorwegpolitie op telefoonnummer 0343-528800 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.