Nederlandse Hartstichting


Collecteopbrengst Hartstichting: ruim 4 miljoen euro 19-5-2004
Nederland blijft Hartstichting steunen
Den Haag, 19 mei 2004 - Uit een eerste schatting blijkt dat de collecteopbrengst van de Hartweek dit jaar ruim vier miljoen euro bedraagt. ''Nederland blijft de Hartstichting steunen,'' aldus directeur Boudewijn de Blij. ''Deze steun in de strijd tegen hart- en vaatziekten is heel erg belangrijk.''

De collecteopbrengst is dit jaar 12,5% minder dan vorig jaar. Deze terugval is enerzijds veroorzaakt door de commotie rond het salaris van de medisch directeur, als gevolg hiervan waren er 5,5% minder collectanten, en anderzijds de economische recessie. Dit jaar is in 1550 locaties een collecte georganiseerd, 59 locaties minder dan vorig jaar. De collecteorganisatie in Hengelo motiveert deze beslissing als volgt: ''We hebben dit jaar overgeslagen, zodat we volgend jaar weer een beroep op de mensen kunnen doen.'' In plaatsen waar wel gecollecteerd is, was de opbrengst over het algemeen iets minder of gelijk aan de opbrengst van vorig jaar. In een aantal gemeentes is zelfs meer opgehaald. Volgend jaar zal in alle plaatsen weer een collecte georganiseerd worden.

De jaarlijkse Hartweek-collecte maakt ongeveer een achtste uit van de totale inkomsten van de Hartstichting. De belangrijkste inkomstenbron wordt gevormd door schenkingen en nalatenschappen. Pas aan het einde van dit jaar is er een volledig overzicht van de totale inkomsten.

NOOT VOOR DE REDACTIE (