Gemeente Alkmaar


Wethouder overhandigt cheque aan VVV voor Actieplan Toerisme

Alkmaar, 19 mei 2004

Wethouder Victor Kloos van Toerisme overhandigt op woensdag 19 mei aanstaande om 16.30 uur een cheque ter waarde van (maximaal) EUR 60.852 aan de heer E.P. Oud, directeur van de VVV Noord-Hollands Schiereiland Midden. De VVV krijgt dit bedrag vanuit de gemeentelijke subsidiepot voor toeristische activiteiten om het VVV Actieplan Toerisme Alkmaar 2004 te kunnen uitvoeren. De overhandiging van de cheque vindt plaats in of bij het Waaggebouw aan het Waagplein in Alkmaar.

De Gemeente Alkmaar kent sinds 2002 de Deelsubsidieregeling toeristische activiteiten. Vanuit deze regeling is voor de VVV op jaarbasis EUR 45.000,- beschikbaar voor het uitvoeren van projecten. De VVV is voor de gemeente de belangrijkste partner voor toeristische promotie en productontwikkeling. Met de subsidie kan de VVV projecten uitvoeren die toeristen naar de regio trekken, mensen uitnodigen om naar Alkmaar te komen en om hier langer te verblijven.

Activiteiten uit het Actieplan Toerisme Alkmaar 2004
* Om mensen naar de regio te trekken gaat Alkmaar met omliggende gemeenten meebetalen aan het televisieprogramma Bestemming Nederland, waarin bekende Nederlandse de kijker rondleiden in de omgeving. Ook het bedrijfsleven in de regio betaalt mee.
* Om te zorgen dat persbureaus in binnen- en buitenland de mooiste en recente foto's van Alkmaar opnemen in tijdschriften gaat de VVV een digitale beeldbank opzetten, waarmee de foto's digitaal en gratis ter beschikking komen.

* In 2004 komt opnieuw de Alkmaar Info uit, een brochure met allerlei informatie over `wat te doen' in Alkmaar, een uitgave in 6 talen.

* Ook de Kaasexpress die op de kaasmarkt wordt verkocht krijgt een modernere uitstraling, waardoor Alkmaar als kaasstad aantrekkelijker wordt neergezet.

* Aansluitend op het landelijk thema voor toeristisch Nederland komt er een architectuurroute in Alkmaar, die langs de mooiste en opvallendste moderne gebouwen leidt. Deze route, die de VVV uitgeeft in samenwerking met het Archeologisch Centrum, moet ook in de toekomst een bijdrage leveren aan het toeristisch totaalproduct, waardoor het voor toeristen aantrekkelijker wordt om langer in de stad te blijven.

Subsidie vooral om project op te starten
In de afspraken die zijn gemaakt tussen de gemeente en de VVV staat dat na een subsidie om een project op te starten de activiteit en/ of het product zoveel mogelijk verder door de VVV in stand wordt gehouden. Zo wordt bijvoorbeeld de mogelijkheid om als individu aan een rondwandeling door de stad deel te nemen nu voor het derde jaar gerealiseerd. Alleen in het eerste jaar werd hiervoor subsidie verstrekt. Ook de kinderkaasmarkt -een groot succes in 2003- wordt dit jaar opnieuw georganiseerd door de VVV.

19 mei 2004