Politie Groningen

Persberichten donderdag 20 mei 2004

provincie Groningen 20-05-2004 -

Groningen: drie jongens (15) betrapt bij inbraak
Na een melding van een getuige dat er werd ingebroken op een bouwterrein aan de Lissabonstraat wist de politie woensdagnacht drie 15-jarige jongens aan te houden. Twee jongens werden in een bouwkeet aangetroffen de derde knaap stond op de uitkijk. Uit onderzoek bleken twee bouwketen te zijn opengebroken. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar ook de ouders zijn ingelicht over de aanhouding. Verhoor en onderzoek is ingesteld.

Groningen: verslaafde aangehouden voor heling
een 31-jarige verslaafde man uit Groningen werd woensdagavond in de kaliumstraat aangehouden op verdenking van heling. De man had een DVD speler bij zich waarvan hij de herkomst niet aannemelijk kon maken. Bij zijn fouillering bleek hij een mobiele telefoon in zijn bezit te hebben waarvan de herkomst ook duister was. De man die onder invloed van dope verkeerde is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man (21) rijdt op gestolen brommer
In de Multatulistraat werd woensdagnacht een 21-jarige Stadjer aangehouden op verdenking van het rijden op een gestolen brommer. De man onttrok zich aan een controle ( hij reed zonder licht en zonder helm) en reed zich uiteindelijk klem op een schoolplein. De brommer bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De Stadjer is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: rijden onder invloed
Op het Hoendiep werd woensdagavond een 42-jarige snorfietser uit Groningen gecontroleerd omdat hij niet op het verplichte fietspad reed. Bij de controle werd een dranklucht waargenomen. Op het bureau blies de man een promillage van 1.2. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: autokraker door stadswachten betrapt
Twee stadswachten betrapten woensdagmiddag een 51-jarige man uit Groningen op het inbreken in een geparkeerde auto op de Wilgenlaan. De man vluchtte te voet weg maar kon in de Louise Henriettestraat worden achterhaald. Uit de auto waren boodschappen weggenomen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: snelheidscontrole
op de Roderwolderdijk in Groningen werd woensdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Er passeerden 426 voertuigen het controlepunt en 112 reden sneller dan de limiet van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 76 km per uur.