Gemeente Den Helder

20-05-2004
Hospice in Den Helder

De Stichting Hospice heeft het pand aan de Duinroosstraat 170 gekocht met de bedoeling er een hospice te vestigen. Enige tijd geleden lieten wij u al weten dat de stichting druk bezig is met het opzetten van een hospice in Den Helder. De stichting was toen op zoek naar een geschikte locatie, geen gemakkelijke opgave, maar uiteindelijk is het toch gelukt.

Voordat het pand in gebruik genomen kan worden, moet het worden aangepast. De stichting heeft daarom bij de gemeente een bouwvergunning aangevraagd. Op dit moment is het bouwplan in behandeling. Wilt u informatie over het bouwplan, dan kunt u bellen met het team Vergunningen van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon (0223) 678623.

Wat is een hospice?
Een hospice is een kleinschalige woonvoorziening waar volledige zorg en ondersteuning wordt geboden aan mensen die in de laatste fase van hun leven verkeren. Het biedt plaats aan mensen die naar verwachting niet langer dan drie maanden te leven hebben en is bedoeld voor mensen die om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen sterven. De hospice biedt ook ondersteuning aan familie, vrienden en bekenden van de stervende.

Hospice in Den Helder
De gemeente vindt een hospice een waardevolle aanvulling op de bestaande voorzieningen in Den Helder. Als de stervende niet thuis kan overlijden, is de hospice een goed alternatief. In het pand aan de Duinroosstraat kan de Stichting Hospice ruimte bieden aan vier bewoners.

Meer informatie
Meer informatie over de hospice en de Stichting Hospice Den Helder vindt u op www.hospice-denhelder.nl.